Vakantie in Duitsland: Campings, hotels en natuur in Rijnland-Palts!

Voor uw vakantie in Duitsland heeft Rijnland-Palts niet alleen prachtige natuur te bieden, maar ook interessante bezienswaardigheden. Zo kunt u uitstapjes maken naar burchten en kastelen of schilderachtige stadjes. Of shoppen in Trier, Mainz of Koblenz. Ontdek spannende evenementen tijdens uw vakantie aan de Moezel, Rijn of in de Eifel, bijvoorbeeld ´Rhein in Flammen’ en de wijnfeesten. Kom tot rust in Rijnland-Palts in Duitsland, op de camping of in de vele wellness hotels, wandel over de Eifelsteig en andere wandelpaden of ga op fietsvakantie langs de Moezel of de Rijn. Of ga shoppen in het grootste Outlet centrum van Duitsland, in Zweibrücken. Het is volop genieten in Duitslands wijngebied nummer 1! Geniet van een paar daagjes weg met het hele gezin of een vakantie in Rijnland-Palts.


Duitsland is een droom: Rijnland-Palts!

Wijnfeesten rond Rijn en Moezel

Wijnfeesten rond Rijn en Moezel

De wijnfeesten rond Rijn en Moezel zijn gewoonweg fantastisch en net zo divers als de druiven die hier worden verbouwd en geperst.

MEER

Fietsen in Duitsland: Fietsroutes in Rijnland-Palts

Fietsers welkom

Ontdek op de fiets uw favoriete plekje in het westen van Duitsland, in Rijnland-Palts, van de Moezel en de Rijn naar Hunsrück en Eifel.

MEER

Wandelen in Duitsland: Rijnland-Palts

Wandelaars welkom

Eifelsteig, Rheinsteig en andere: In Rijnland-Palts vindt iedereen een passende wandelroute en wellicht beleeft menigeen zelfs een klein wandelwonder.

MEER

Wijn in Duitsland: Rijnland-Palts

Wijnland Rijnland-Palts

Wie een wijnreis maakt door Duitsland, is in de regio Rijnland-Palts helemaal aan het juiste adres: De Moezel, Rijn, Ahr, Nahe, Palts en Rheinhessen lonken.

MEER

UNESCO-Werelderfgoedlocaties

UNESCO-Werelderfgoedlocaties

Rijnland-Palts is niet alleen bijzonder, maar ook uniek: Trier en zijn Romeinse geschiedenis, het Oberes Mittelrheintal, de dom van Speyer en de Romeinse Limes.

MEER

Tips voor uw vakantie in Rijnland-Palts:

Ontdekking van de natuur in Rijnland-Palts

Ontdekking van de natuur

Fantastische rivierlandschappen, geheimzinnige vulkanen en eindeloze wijnbergen. Tevens het natuurbeheer van groot belang. In twee nationale parken en acht regionale natuurparken zijn grote delen...

MEER

Maarten Luther en 500 jaar Reformatie

Maarten Luther en 500 jaar Reformatie

In 2017 is het 500 jaar geleden dat de Reformatie door Luther plaatsvond. Ook Rheinland-Pfalz heeft daarbij destijds een belangrijke rol gespeeld.

MEER

Alle

Uitstapjes en activiteiten

Bernkastel-Kues is een van de meest geliefde plaatsen aan de Moezel. Ontdek het unieke stadsgezicht met zijn prachtige middeleeuwse vakwerkhuizen.

MEER

Uitstapjes en activiteiten

In de Birkenhof Brennerei stokerij in Nistertal kunnen specialiteiten uit het Westerwald, likeuren en edele fruitjenevers worden geproefd.

MEER

Uitstapjes en activiteiten

Neuwied ligt aan de romantische Rijn, ca. 10 kilometer ten noorden van Koblenz, daar waar de heuvels van het Westerwald overgaan in de Rijnvlakte. In Neuwied krijgt verveling geen kans!

MEER

Uitstapjes en activiteiten

Een vakantie aan de Rijn en de Moezel is pas echt geslaagd als u een boottocht heeft gemaakt langs burchten, steile wijngaarden en pittoreske plaatsjes.

MEER

Uitstapjes en activiteiten

De binnenstad van Alzey - in Duitslands grootste wijnbouwgebied Rheinhessenis - met zijn gerestaureerde vakwerkhuizen, cafés en kleine winkeltjes niet alleen mooi, maar ook gezellig.

MEER

Uitstapjes en activiteiten

De keizerlijke badplaats Bad Ems behoort tot de traditierijkste kuuroorden van Europa en ligt bovendien in een van de mooiste vakantieregio's van Duitsland.

MEER

Uitstapjes en activiteiten

Zacht glooiende heuvels, het zonnige klimaat en het panorama over de wijngaarden vormen het decor van uw vakantie in de Palts, of beter gezegd aan de zuidelijke Weinstraße.

MEER

Uitstapjes en activiteiten

Verheug u op een onvergetelijke reis naar de wereld van de bloemen: Landesgartenschau in Landau van 17 april t/m 18 oktober 2015!

MEER

Uitstapjes en activiteiten

Fascinerende momenten die hun oorsprong hebben in de glans en kostbaarheid van de edelstenen en sieraden, beleef je in Idar-Oberstein overal.

MEER

Uitstapjes en activiteiten

Midden in het idyllische Eifellandschap ligt de Laacher See met zijn glinsterende water: Fascinatie vulkanisme in het vulkaanpark Brohltal/Laacher See.

MEER

Uitstapjes en activiteiten

Zowel wat betreft cultuur als landschap en historie is Traben-Trarbach de ontmoetingsplaats aan de Moezel.

MEER

Uitstapjes en activiteiten

Boppard heeft niet alleen veel geschiedenis en cultuur te bieden, maar ligt bovendien ook in een van de mooiste landschappen van Duitsland.

MEER

Uitstapjes en activiteiten

Wie denkt aan het gebied rondom het romantische stadje Cochem aan de Moezel, droomt van prachtige landschappen, schilderachtige wijndorpen en een uniek rivierdal.

MEER

Uitstapjes en activiteiten

Er zijn plaatsen die een onbeschrijflijke charme hebben: Bingen aan de Rijn is de poort naar het UNESCO werelderfgoed Oberes Mittelrheintal.

MEER

Karstmarkten in Duitsland: Rheinland-Pfalz

Kerstmarkten rond Rijn en Moezel

Een bezoek aan de kerstmarkt van Koblenz of een kerstmarkt in een ander stadje langs de Rijn en in de Moezel is ideaal voor een romantische korte kerstvakantie.

MEER

UW MENING
Breng uw stem uit...
Waardering: 3.3 van 5. 46 stem(men).
Klik op de waarderingsbalk om dit onderdeel te waarderen.
 • Twitter
 • Facebook
 • studiVZ
 • MySpace
 • deli.cio.us
 • Digg
 • Folkd
 • Google Bookmarks
 • Linkarena
 • Mister Wong
 • Newsvine
 • reddit
 • StumbleUpon
 • Windows Live
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yigg

PARTNER