Gastlandschaften Rheinland-Pfalz


Palts

Vakantie in de Palts: wijnfeesten en het grootste bos van Duitsland

Routeplanner

Gastheren
Aanbiedingen
Evenementen
Soort accommodatie
 
     

0 van 5

allen resultaten met beoordeling

geschikt voor

families

groepen

zakenreizigers

Keurmerk

bett + bike

service kwaliteit

wanderbares deutschland

natuurvakantie

zonder obstakels

Faciliteiten

lift

bar

irco

niet-roker

Parkeerplaats

restaurant

wi-fi

sauna

zwembad

wellness

periode
tot
thema

active

wijn & culinair

wellness / gezondheid

families

steden / cultuur

groepsreizen

Aantal nachten
Vakantieperiode

thema

wandelen

fietsen

sports / outdoor

natuur / geologie

cultuur

Luther / reformatie

wijnfeesten

culinair

muziek / concerten

families

Pasen

Kerstmis / Ouedjaarsavond

Pfalz. Touristik e.V.
Martin-Luther-Straße 69
67433 Neustadt/Weinstraße

Tel. +49 (0) 6321/912328
Fax +49 (0) 6321/12881
info@pfalz.de
www.pfalz.de/nl

 • Genieten van wijn in de Palts
  Geniet in de Palts van de Duitse wijncultuur.
 • Genieten van wijn in de Palts: Weinstube Weyher
  Geniet van een glasje wijn bijvoorbeeld in de Weinstube Weyher.
 • Vakantie in Duitsland: De Palts
  De Palts is bekend voor de bloei van de amandelbomen.
 • Genieten van wijn in de Palts: Weintempel Edenkoben
  Genieten van wijn in de Palts: Weintempel Edenkoben
 • Vakantie in Duitsland: Wijnland Palts, Villa Ludwigshöhe
  In het wijnland Palts is erg bekend de Villa Ludwigshöhe.
 • Vakantie in de Palts
  Vooral in de herfst geniet u van de gekleurde wijnbergen in de Palts.

Palts: genieten van wijn en het joie de vivre

Op wijnfeesten, in schilderachtige plaatsjes en mooie wijnschenkerijen langs de Duitse Wijnroute kunnen bezoekers puur genieten van het Paltser joie de vivre. Ooit getuigden circa 500 burchten van het feit dat de Palts in de middeleeuwen het centrum van de keizerlijke en koninklijke macht was: het kasteel van Hambach bij Neustadt an der Weinstraße ging in 1832 de geschiedenis in als de bakermat van de Duitse democratie. 

Wijnen uit de Palts

De Palts is met meer dan 23.000 hectare het op een na grootste wijnbouwgebied van Duitsland en bestaat uit de delen Mittelhaardt/Deutsche Weinstraße en Südliche Weinstraße. In de Palts zijn 45 witte en 22 rode druivensoorten toegelaten, waaronder regionale specialiteiten als Muskateller of St. Laurent, maar ook nieuwe rassen als Regent of de internationale modedruiven Chardonnay en Merlot. Elke wijnliefhebber vindt hier zijn lievelingswijn en gaat graag op ontdekkingsreis.

Het grootste deel wordt in beslag genomen door klassiekers als Riesling, Rivaner en de Burgundersoorten. Het Paltser antwoord op de algemene rode wijntrend heet Dornfelder. Sinds de jaren negentig maakt deze droge, donkerrode nieuwkomer carrière en presenteert zich als krachtige wijn bij vlees en pittige kaas.

Witte wijnen van de Palts

Riesling
Riesling, de bekendste en meest succesvolle druif die in Palts wordt geteeld, beslaat een gebied van 5000 hectare en wint regelmatig talloze prijzen voor de regio. De bijzondere kenmerken van deze wijn zijn een fruitig citrusfruitaroma, een typerend zoetje en een mild zuurtje. Riesling is ook uitermate geschikt als Eiswein (zoete wijn van druiven die aan vorst zijn blootgesteld) en mousserende wijn (sekt). Deidesheim, Forst en Wachenheim staan bekend om hun rieslings.

Müller-Thurgau
Dit is de meest geplante variant in Palts na de riesling. Deze moderne, droge variant staat bekend als rivaner. Müller-Thurgau-wijnen hebben vaak een mild zuurtje met subtiele noten van nootmuskaat en walnoot. Ze passen uitstekend bij lichte maaltijden.

Morio Muskat
Een interessante kruising gecreëerd door Peter Morio in de Jaren 20 van de 20e eeuw en gecultiveerd in slechts 1,5% van het Paltser wijngebied. Deze wijnen hebben een robuuste smaak en een uitgesproken nootmuskaatboeket. Deze variant mag niet worden verward met muskaatwijn, een van de oudste druiven ter wereld, die minder dan 1% van het totale wijngebied van Duitsland beslaat, maar in Palts wordt geteeld.

Gewürztraminer
Een van de oudste druivenvarianten, geteeld op verschillende plekken, waaronder Rhodt, een stad die een 400 jaar oude Gewürztraminer-wijngaard heeft. Deze wijnen zijn strogeel tot goudgeel en hebben een rozengeur. Lychee-, perzik- en citrusfruitaroma’s voegen een subtiel accent toe aan het sterke, exotische fruitaroma van de rode druiven. Edelzoete Gewürztraminer is zeer geschikt als een aperitief of een dessertwijn; droge Gewürztraminer past uitstekend bij een maaltijd. Hoewel deze gewaagde, kruidige wijn met zijn rijke boeket op dit moment slechts in 1,5% van het wijngebied in Palts wordt geplant, zal dit percentage ongetwijfeld nog stijgen.

Rode wijn van de Palts

Dornfelder
De Paltser dornfelder-wijnen met hun mediterrane karakter zorgen nogal voor wat ophef. Ze zijn droog, kenmerkend, fluweelachtig en vol van smaak, ideaal bij gegrilde gerechten en kaas.

Portugieser
Deze rode druif werd in Palts geïntroduceerd in 1860. Vandaag de dag zijn er twee populaire portugieser stijlen: met een volle smaak en een lichte bourgogne-ondertoon, of mild en ongecompliceerd met een minimaal boeket.

Spätburgunder (pinot noir)
Deze druiven beslaan slechts 7% van het Paltser wijngebied. De benaming “pinot noir” is in gebruik sinds 2003. Doordat deze wijnen langer in het vat blijven, worden ze zachter en hebben hun fruitaroma’s meer tijd om zich te ontwikkelen.

Wijnfeesten in de Palts

filter inlassen

5 resultaat, gesorteerd naar oplopend / aflopend

&

| Bad Dürkheim

&

| Freinsheim

| Bad Dürkheim

It's one of the largest, most traditional and entertaining public festivals in Germany. It is over 570 years old, and still as young as ever - the...

| Bad Dürkheim

It's one of the largest, most traditional and entertaining public festivals in Germany. It is over 570 years old, and still as young as ever - the...

| Landau in der Pfalz