Actief in de natuur

Wandelen & Fietsen in Rijnland-Palts


Wandelen en fietsen in zonovergoten wijnlandschappen, zwervend door soortenrijke bossen in de middelgebergten, genieten van regionale lekkernijen en cultuur beleven. Rijnland-Palts met zijn tien regio's biedt een spannende mix voor uw perfecte actieve vakantie in de natuur.

In Rijnland-Palts kunt u de prachtige rivierdalen van de Rijn, Moezel, Ahr, Nahe en Lahn of de middelgebergten Eifel, Hunsrück, Westerwald en Pfälzerwald (Paltserwoud) al wandelend of fietsend ontdekken. De wandelroutes met predicaat nodigen u uit om verschillende avontuurlijke tochten te maken in de staat met de meeste bossen en tegelijkertijd het rijkst aan wijn. Het grootste wijnbouwgebied in Duitsland is overigens ook in Rijnland-Palts: Rijn-Hessen. Na een actieve dag in de natuur stopt u bijvoorbeeld in een wijnhuisje met eigen jonge wijn, een wandelhut of een plattelandsherberg en geniet u van een goed glas wijn.

Top 20 bekroonde rondwandelingen rond kastelen

 Wandelen in Rijnland-Palts


Ontdek de cultuurgeschiedenis van Rijnland-Palts rond sprookjesachtige, mystieke en machtige kastelen op gecertificeerde rondwandelroutes. Dit zijn geselecteerde, gevarieerde dagtochten die voldoen aan de kwaliteitsnormen van de langeafstandswandelroutes met predicaat. Geniet van de natuurlijke landschappen rond kastelen en paleizen en laat u betoveren!

Kasteel Reichsburg Cochem, Moezel-regio

Uitzicht op het kasteel Reichsburg Cochem, Moezel-regio

Meer reishoogtepunten en natuurbelevenissen:


De mooiste langeafstandswandelroutes naar kastelen

Samen met de ongerepte natuur vormen onze fantastische kastelen een indrukwekkend decor voor onze 13 eersteklas langeafstandswandelroutes, die uitstekende kwaliteitswandelingen langs geselecteerde…

Geweldige uitzichtpunten in Rijnland-Palts

Geniet van prachtige uitzichten in onze vakantieregio's: weidse horizonten van het middelgebergte, idyllische rivierdalen en indrukwekkende wijngaarden…

Idyllische picknickplaatsen met uitzicht over Rijnland-Palts

We verklappen u ongeveer 20 idyllische picknickplaatsen met uitzicht, die u perfect al wandelend of fietsend kunt bereiken.

10 tips voor wandeltochten met treinverbinding

Wij geven u tien tips voor wandeltochten die u met de trein kunt bereiken - klimaatvriendelijk en comfortabel zonder eigen auto.

Langeafstandsfietsroutes door prachtige rivierdalen

Ontspannende fietspaden strekken zich kilometers lang uit langs de oevers van de rivier. De fietspaden die de loop van rivieren als de Rijn of de Moezel volgen bieden prachtige panorama's.

Langeafstandswandelpaden

De wandelroutes Eifelsteig, Rheinsteig, Saar-Hunsrück-Steig en WesterwaldSteig in Duitsland behoren tot de "Top Trails of Germany" de mooiste…

Nationaal Park Hunsrück-Hochwald

Oude, uitgestrekte beukenbossen, steile steenvelden en zeldzame hellingvenen maken het Nationale Park Hunsrück-Hochwald tot een uniek gebied.

Nationaal Park Eifel

Ontdek het gevarieerde landschap met bos, water en wildernis in het Nationaal Park Eifel.

Reisaanbieding: Wandelen op de Eifelsteig

€ 269,-

Eifel Tourismus GmbH

Reisaanbieding omvat: 4 overnachtingen incl. ontbijt; lunchpakketten; bagagetransport routebeschrijving.

Reisaanbieding: Hunsrücker droomdagen

€ 125,-

Hunsrück-Touristik GmbH

Reisaanbieding omvat: 2 overnachtingen incl. ontbijt; 1 driegangenmenu (diner); 1 wandelinformatiepakket voor geselecteerde wandelingen.  

Reisaanbieding: Moezel-fietspad

€ 325,-

Mosellandtouristik GmbH

Reisaanbieding omvat: 5 overnachtingen incl. ontbijt; 2 boottochten telkens incl. fietstransport; 1 wijnproeverij bij een wijnboer; 1 driegangendiner; 1 fietskaart.

Reisaanbieding: Zonder bagage wandelen op het Pfälzer Waldpfad

€ 435,-

Pfalz.Touristik e.V.

Reisaanbieding omvat: 5 overnachtingen incl. ontbijt; transport van de bagage bij wisselen van hotel; wandelkaart met routebeschrijving; wandeloorkonde en speldje.

Reisaanbieding: 3 x 8 dagen WesterwaldSteig

€ 530,-

Westerwald Touristik-Service

Reisaanbieding omvat: 7 overnachtingen incl. ontbijt en bagagetransfer (Te boeken van april tot november)

Reisaanbieding: Vakantieland Cochem te water ontdekken

€ 299,-

Tourist-Information Ferienland Cochem

Reisaanbieding omvat: 3 overnachtingen incl. ontbijt in een driesterrenhotel; 1 boottocht.

Reisaanbieding: Mountainbiken en Smullen

Mountainbikepark Pfälzerwald e.V.

Reisaanbieding omvat: Overnachting incl. ontbijt; Driegangensportdiner; Mountainbikestalling met wasplaats, droogruimte, reparatieset.

Reisaanbieding: Bosbaden in het Wiedtal

€ 19,-

Touristik-Verband Wiedtal e.V.

Reisaanbieding omvat: Workshop bosbaden van 3 uur; Wandelkaart; Bosverrassing.