Gastlandschaften Rheinland-Pfalz


Ontdekkingreis

Routeplanner

Gastheren
Aanbiedingen
Evenementen
Soort accommodatie
 
     

0 van 5

allen resultaten met beoordeling

geschikt voor

families

groepen

zakenreizigers

Keurmerk

bett + bike

quality scheme

wanderbares deutschland

natuurvakantie

zonder obstakels

Faciliteiten

lift

bar

irco

niet-roker

Parkeerplaats

restaurant

wi-fi

sauna

zwembad

wellness

periode
tot
thema

active

wijn & culinair

wellness / gezondheid

families

steden / cultuur

groepsreizen

Aantal nachten
Vakantieperiode

thema

wandelen

fietsen

sports / outdoor

natuur / geologie

cultuur

Luther / reformatie

wijnfeesten

culinair

muziek / concerten

families

Pasen

Kerstmis / Ouedjaarsavond

 • Uitzicht op de wijnbergen bij Mayschoss, Ahrdal
  Uitzicht op de wijnbergen bij Mayschoss, Ahrdal
 • De wijngaarden Maar in de Eifel © Dominik Ketz
  De wijngaarden Maar in de Eifel © Dominik Ketz
 • De Geierlay-hangbrug in de Hunsrück © Dominik Ketz
  De Geierlay-hangbrug in de Hunsrück © Dominik Ketz / Hunsrück-Touristik GmbH
 • Wandelaars op de Bremmer Calmont, hoog boven de Moezel © Dominik Ketz
  Wandelaars op de Bremmer Calmont, hoog boven de Moezel © Dominik Ketz
 • Het Nahe-fietspad vanaf de bron van de Nahe bij het Bostalmeer tot de monding bij Bingen zorgt voor veel fietsplezier © Peter Bender / Naheland-Touristik GmbH
  Het Nahe-fietspad vanaf de bron van de Nahe bij het Bostalmeer tot de monding bij Bingen zorgt voor veel fietsplezier © Peter Bender / Naheland-Touristik GmbH
 • Bijkomen in het Paltserwoud © adlumina, Ralf Ziegel
  Bijkomen in het Paltserwoud © adlumina, Ralf Ziegel
 • Het Manrother meer bij Neustadt (Wied) in het Westerwald © Dominik Ketz / Westerwald Touristik-Service
  Het Manrother meer bij Neustadt (Wied) in het Westerwald © Dominik Ketz / Westerwald Touristik-Service

Ontdekkingsreis door onze regio’s

Voor uw vakantie in het westen van Duitsland biedt Rijnland-Palts naast een prachtige natuur en romantische stadjes ook spannende uitjes, wellness-resorts en activiteiten. Gekenmerkt door middelgebergten, rivierlandschappen en wijngaarden garandeert de regio een afwisselende vakantie.

Tien vakantieregio’s in Rijnland-Palts kijken uit naar uw bezoek. Wat dacht u bijvoorbeeld van een wandelvakantie? Of gaat u toch liever op de fiets? De beste wijnen en regionale specialiteiten ronden uw verblijf op culinaire wijze af.

Vier uw vakantie in Rijnland-Palts!

Vakantie in het Ahrdal

Natuurliefhebbers, wijnkenners, fijnproevers, gezondheidsbewuste gasten en cultuurliefhebbers, de Ahr heeft voor iedereen iets unieks te bieden. De uitstekende wandelroutes in de regio, zoals de populaire Rotweinwanderweg of de etappes van de AhrSteig, combineren het natuurlijke landschap met culturele hoogstandjes en gezondheidsbevorderende activiteiten.

De Rotweinwanderweg behoort tot de klassiekers onder de wandelpaden en is goed begaanbaar. Hij leidt u rechtstreeks door de wijngaarden. Langs het pad kunt u altijd genieten van een prachtig uitzicht.

Het heerlijke landschap rond de Ahr kan ook uitstekend op de fiets ontdekt worden. De goed bewegwijzerde Ahr-fietsroute slingert over een lengte van ongeveer 80 kilometer langs de rivier en trekt fietsers aan met zijn schilderachtige route.

Water speelt al ruim 150 jaar lang een belangrijk rol in het Ahrdal. Het oude kurhaus, de charme van de wellnessregio, het historische thermale badhuis, het oudste casino van Duitsland, vele parken en tuinen combineren geschiedenis met het heden. Wellness en ontspanning is voor de gasten te vinden in de Ahr-thermen.

De wijnboeren van de Ahr behoren tot de beste wijnproducenten van Duitsland. Met name de Spätburgunder is landelijk bekend.
Meer informatie over de vakantieregio Ahrdal

De Eifel actief ontdekken

Belevenissen in de natuur in combinatie met de elementen: Vuur, water, lucht
en aarde – er is bijna geen andere regio in Duitsland waarbij de elementen zo nadrukkelijk naar voren komen als het middelgebergte de Eifel. Het landschapsbeeld weerspiegelt de geologische ontwikkeling van miljoenen jaren: met rivieren doorgesneden dalen, dode vulkanen, moerassige droge maren, bizarre gesteenteformaties die ooit in een tropische omgeving gevormd zijn en terrasvormige heuvelruggen. Een landschap dat nog steeds een transformatie ondergaat – een regio die door het oprichten van het nationale park de Eifel, UNESCO Global Geopark en natuurparken bijzondere bescherming geniet.

Een regio die actief kan worden ontdekt, bijvoorbeeld door te wandelen over de 313 km lange Eifelsteig, op wandelpaden die helemaal rond gaan, zoals de Droompaden van de Oost-Eifel of in het natuurwandelpark delux in het grensgebied met Luxemburg of op de fiets comfortabel op oude spoorlijnen of sportief over de vele fietspaden.
Meer informatie over de vakantieregio Eifel

Hunsrück: Ontspanning en avontuur in de indrukwekkende natuur

Hij is 360 meter lang en schommelt op een hoogte van 100 meter: de hangbrug Geierlay. Gelegen over een bebost rivierdal is hij de mooiste hangbrug van Duitsland en een attractie voor iedereen die vakantie viert in de Hunsrück en naast ontspanning nog wat avontuur wilt beleven.

Deze combinatie kunt u vinden op veel plekken in de regio van het middelgebergte, waarbij het mooie landschap voor een uitstekend decor zorgt. U kunt deze regio ontdekken op de vele wandel- en fietspaden zoals het Saar-Hunsrückpad die ook het Baybachdal doorkruist. Wie in deze kloof afdaalt ziet de natuur in zijn oertoestand: stenen vol mos, kleine watervallen en smalle paden over leistenen of zachte bosgrond.

Een oerwoud van morgen ontwikkelt zich in het nationale park Hunsrück-Hochwald met oude beuken, verstopte moerassen en uitgestrekte Arnicaweiden. Rangers en gidsen tonen de steeds wilder wordende natuur.

Hunsrück, dat is een echte natuurbelevenis, avontuur en stilte – de ideale plek voor een vakantie, om de dagelijkse sleur even achter je te laten en simpelweg te ontspannen.
Meer informatie over de vakantieregio Hunsrück

Moezel: Fascinatie vakantie

De mix van een geschiedenis van meer dan 2000 jaar, bossen, wereldberoemde wijngaarden en schilderachtige dorpjes en stadjes maakt dat de regio een van de mooiste cultuurlandschappen in Europa heeft.

Het verkennen en beleven doet u het beste actief - tijdens een wandeling op de Moselsteig met zijn lengte van 365 km of de paden eromheen. U bent liever op de fiets onderweg? De afwisselende en goed gemarkeerde fietspaden langs de oevers van de rivier, zoals het Moezel-Fietspad, latten u duiken in de vele wijndorpjes.

Uw Moezel-belevenis wordt afgerond met een bezoek aan historische gebouwen, zoals de Porta Nigra, Rijksburcht Cochem en de gezellige wijnfeesten. ’s Avonds mag een authentieke maaltijd op de wijngaard met een glas riesling natuurlijk niet ontbreken. Deze smaakbelevenis wordt aangevuld door regionale producten, zoals de Moezel wijngaardperzik.

Aan het eind van uw vakantie komt u maar tot één conclusie: in het Moezelland kunt u op verantwoorde wijze van het landschap genieten!
Meer informatie over de vakantieregio Moezel

Fietsen in de regio van de Nahe

Op romantische wijze slingert de Nahe langs de zuidelijke uitlopers van de Hunsrück, langs Weinbergen, voordat deze bij Bingen uitkomt in de Rijn. Een landschap vol genot, cultuur en ontspanning.

Natuurlijke schoonheid afgewisseld met romantische dalen, wegen voeren door de wijnranken, langs historische plaatsen, kleine dorpjes en imposante ridderburchten. Een landschap vol poëzie nodigt uit om de meest natuurlijke manier van voortbeweging als nieuw wellnessgevoel te proberen.

Wie graag op wielen onderweg is, kan het beste kiezen voor een van de fietsroutes in de regio van de Nahe. Het Nahe-fietspad is ongeveer 130 kilometer lang en voert vanaf de bron van de Nahe tot aan de monding in de Rijn. Sportieve fietsers starten op het Nahe-fietspad tussen Nohfelden en Idar-Oberstein. Mensen die puur voor het plezier fietsen genieten van het gedeelte tussen Idar-Oberstein en Bingen. Wie de complete 128 kilometer wil rijden, kan het beste kiezen voor een e-bike.
Meer informatie over de vakantieregio Nahe

De Palts

De Palts is een paradijs voor fietsers, wandelaars en wijngenieters en biedt de ideale omstandigheden voor een actieve of ontspannende vakantie waarvan u zeker zult genieten. In deze levenslustige regio met een mediterraan klimaat en een uniek cultuurlandschap weten de mensen hoe ze feest moeten vieren: en daarbij nodigen ze hun gasten graag uit.

Er kan gewandeld worden op 45 zeer goed gemarkeerde predicaatsroutes met een lengte van in totaal meer dan 1.300 km van ontspannen tot uitdagend. Ook een pauze met versnaperingen in een van de meer dan 100 hutten van de Pfälzerwald-Verein en de Naturfreunde mag niet ontbreken: hier gaat het er gezellig aan toe met huisgemaakte lokale gerechten en een glas riesling.

Wie liever op twee wielen door het rivier-, wijn- en boslandschap gaat, kan zich uitleven op de fietsroutes van in totaal 2.000 km lengte. Voor het “fietsen met rugwind” is er een groot netwerk van laadstations voor e-bikes beschikbaar.
Natuurlijk moeten vakantiegangers in de Palts ook het bezoek aan de wijnboer, het wijnlokaal of vinotheek langs de Duitse Wijnroute niet vergeten.
Meer informatie over de vakantieregio Palts

Het Westerwald – helemaal in uw natuur!

Een door de natuur gezegend stukje aarde: van het hessische deel van het Westerwald in het oosten via de noordelijke delen langs de Sieg, het natuurpark Rhein-Westerwald in het westen en de zuidelijke streken tussen Kannenbäckerland en Lahn strekt zich het veelzijdige middelgebergtelandschap zich uit.

Met zijn pieken en dalen, de vergezichten en schitterende panorama’s, maar ook door zijn onvervalste dorpjes en talrijke natuurmonumenten en natuurbeschermingsgebieden, lijkt het Westerwald geschapen te zijn voor wandel- en fietstochten die u enthousiast maken en nog lang na zullen werken. De geur van hars en mossen wordt gemengd met de verfrissende kleuren van lichte beuken, bloeiende weiden en kristalheldere meren en beken.

Goed zichtbare markeringen en uniforme wegwijzers begeleiden u onafgebroken door de zeer groene natuur. Uitstekende hotelletjes en restaurants en een infrastructuur die op de behoeften is afgestemd zorgen voor zorgeloze activiteiten.
Meer informatie over de vakantieregio Westerwald

Meer vakantietips:

Boottocht over de Rijn of Moezel

Boottocht over de Rijn of Moezel

Een vakantie aan de Rijn en de Moezel is pas echt geslaagd als u een boottocht heeft gemaakt langs...

Wijnfeesten rond Rijn en Moezel

Wijnfeesten rond Rijn en Moezel

De wijnfeesten rond Rijn en Moezel zijn gewoonweg fantastisch en net zo divers als de druiven die...

Gezond en fit door een bezoek aan een kuuroord

Gezond en fit door een bezoek aan een kuuroord

Kuuroorden zijn baden met veel ontspanningsmogelijkheden voor elke leeftijd. Talrijke kuuroorden in...

Fascinerende plaatsen in Rijnland-Palts

Fascinerende plaatsen in Rijnland-Palts

Cultuur en geschiedenis, wijn en culinaire hoogstandjes, winkelen en flaneren - de mogelijkheden...

Camping in Rijnland-Palts

Camping in Rijnland-Palts

In Rijnland-Palts kunt u uitstekend op kampeervakantie en vindt altijd een mooie camping. Vele...

Vakantie aanbiedingen in Rijnland-Palts

Vakantie aanbiedingen in Rijnland-Palts

Wij hebben voor u een aantal vakantie aanbiedingen samengesteld, onder andere fiets- en...