Gastlandschaften Rheinland-Pfalz


Ahrdal

Vakantie in het Ahrdal

Routeplanner

Gastheren
Aanbiedingen
Evenementen
Soort accommodatie
 
     

0 van 5

allen resultaten met beoordeling

geschikt voor

families

groepen

zakenreizigers

Keurmerk

bett + bike

quality scheme

wanderbares deutschland

natuurvakantie

zonder obstakels

Faciliteiten

lift

bar

irco

niet-roker

Parkeerplaats

restaurant

wi-fi

sauna

zwembad

wellness

periode
tot
thema

active

wijn & culinair

wellness / gezondheid

families

steden / cultuur

groepsreizen

Aantal nachten
Vakantieperiode

thema

wandelen

fietsen

sports / outdoor

natuur / geologie

cultuur

Luther / reformatie

wijnfeesten

culinair

muziek / concerten

families

Pasen

Kerstmis / Ouedjaarsavond

Ahrtal-Tourismus Bad Neuenahr-Ahrweiler e. V.
Oberstraße 8
53474 Bad Neuenahr-Ahrweiler

Tel. +49 (0) 2641 9171-0
Fax +49 (0) 2641/9171-51
info@ahrtal.de
www.ahrtal.de/nl/

 • AhrSteig wandelpad: Feltenturm
  Uitzicht over het AhrSteig wandelpad bij Sinzig
 • Uitzicht over het Ahrdal
  Dit prachtige uitzicht over het Ahrdal moet u zelf beleven.
 • AhrSteig: klooster Kalvarienberg
  Tijdens de wandeling op de Ahrsteig komt u bijvoorbeeld langs het klooster Kalvarienberg in Ahrweiler
 • Wandeling op de Rotweinwanderweg
  Geniet natuurlijk ook van een glas wijn op de Rotweinwanderweg
 • AhrSteig bij Löhndorf
  De AhrSteig leidt u onder andere langs Löhndorf

Wandelen in het Ahrdal

Door Duitslands rodewijnparadijs, het Ahrtal, en de aangrenzende Eifel loopt de AhrSteig, een pittige wandelroute in het noorden van Rijnland-Palts. Ontdek ook op uw wandeling over de AhrSteig schilderachtige dorpen, landelijke weidepaden, smalle rotspaden, imposante plateaus of levendige wijnplaatsjes. De route van de AhrSteig wordt bovendien gekenmerkt door indrukwekkende uitzichten over het romantische Ahrdal, over de Eifel en over het Rijnplateau, zelfs tot aan de beroemde dom van Keulen. Het traject van de AhrSteig is circa 110 kilometer lang.

Het portret van de AhrSteig

De Ahr is een schilderachtige zijrivier van de majestueuze Rijn en zo begint – of eindigt – de AhrSteig ook aan de Rijn in Sinzig. Het totale traject van de AhrSteig over de plateaus van de Ahr, door romantische zijdalen, langs steile wijnhellingen en langs de oevers is in zeven halfdaagse etappen en dagetappen af te leggen. Op de vele start- en finishlocaties biedt de Ahrdal-spoorlijn ideale verbindingen. En wat is er mooier, dan na een flinke wandeling de dag bij een glas rode wijn de revue te laten passeren?

De wandelroute, die aangelegd is volgens de richtlijnen voor bewandelbare kwaliteitswegen in Duitsland, bestaat uit twee deelstukken, die door vier verbindingswegen met elkaar verbonden zijn. In totaal is het traject circa 110 kilometer lang.

Het telkens in blauw of rood gespoten AhrSteig-logo, dat altijd "op zichthoogte" aangebracht is, wijst de wandelaars zeker de weg door het Ahrdal. En ook comfortabele zitbanken werden reeds langs de route geïnstalleerd.

Van west naar oost: meerdere wegen, één bestemming

Het westelijke AhrSteig-traject (gemarkeerd met het blauwe AhrSteig-logo) begint in Blankenheim aan de bron van de Ahr en leidt tot Altenahr-Kreuzberg. Het oostelijke traject (met rood AhrSteig-logo) start in Walporzheim en strekt zich uit langs de Ahr via Bad Neuenahr-Ahrweiler tot aan het slot van Sinzig en uiteindelijk tot aan de monding van de Ahr in de Rijn. Beide deelstukken kunnen worden bewandeld en met elkaar worden verbonden door vier mogelijke wandelroutes: wandelaars kunnen over twee door de Eifelvereniging doorlopend gemarkeerde Ahrsteig-verbindingswegen (AV 1 en AV 2), over de Rodewijnroute of de Ahrdalweg, het Ahrdal volledig doorkruisen. Alle vier start- en finishpunten van de verbindingstrajecten liggen telkens in de buurt van stations, want voor de verbinding tussen de afzonderlijke stukken kan ook de Ahrdal-spoorlijn worden gebruikt. Op de betreffende begin- en eindpunten van de AhrSteig wordt informatie aangebracht over de verbindingswegen en over het openbare vervoer (ÖPNV).

Het oorspronkelijke plan om een doorlopende route aan te leggen van de bron van de Ahr tot aan de monding ervan in de Rijn, moest voorlopig worden opgegeven. Hoewel de verbindingswegen nu vier individuele mogelijkheden bieden, blijft het doel om de beide deelstukken samen te voegen tot één AhrSteig, die dan een ideale aanvulling vormt op het aanwezige wegennet van de wandelregio en zo het Ahrdal aansluit op de erkende wandelwegen in de Eifel en aan de Rijn

Gedetailleerde informatie is te vinden in de tour planner.

Rotweinwanderweg

De schilderachtige Rotweinwanderweg (rode-wijn-wandelroute) is perfect voor lange wandelingen door het hart van de wijngaarden. Deze route loopt ongeveer 35 km tussen Altenahr en Bad Bodendorf en biedt fantastische vergezichten en een geweldig kijkje op het werk van een wijnboer onderweg. U vindt op deze route ook tal van heerlijke plekjes voor een hapje of drankje en paden omlaag naar de wijndorpjes in het dal.

Korte toeren in het Ahrdal

Gebruik de verbindingswegen van de AhrSteig voor uw wandelingen in het Ahrdal. Daar horen ook de Rode-wijn-wandelroute en de Ahrdal-route bij.

Gedetailleerde informatie is te vinden in de tour planner.

Wandelroute AhrSteig

Wandelroute AhrSteig

Door Duitslands rodewijnparadijs, het Ahrdal, en de aangrenzende Eifel loopt de AhrSteig, een...

Ahrdal: het kleine rode wijnparadijs

Ahrdal: het kleine rode wijnparadijs

Duitslands rode wijnparadijs heeft een grote imagoverandering ondergaan.