Gastlandschaften Rheinland-Pfalz


Eifel

Vakantie in de Eifel

Routeplanner

Gastheren
Aanbiedingen
Evenementen
Soort accommodatie
 
     

0 van 5

allen resultaten met beoordeling

geschikt voor

families

groepen

zakenreizigers

Keurmerk

bett + bike

quality scheme

wanderbares deutschland

natuurvakantie

zonder obstakels

Faciliteiten

lift

bar

irco

niet-roker

Parkeerplaats

restaurant

wi-fi

sauna

zwembad

wellness

periode
tot
thema

active

wijn & culinair

wellness / gezondheid

families

steden / cultuur

groepsreizen

Aantal nachten
Vakantieperiode

thema

wandelen

fietsen

sports / outdoor

natuur / geologie

cultuur

Luther / reformatie

wijnfeesten

culinair

muziek / concerten

families

Pasen

Kerstmis / Ouedjaarsavond

Eifel Tourismus GmbH
Kalvarienbergstraße 1
54595 Prüm

Tel. +49 (0) 65 51/96 56 0
info@eifel.info
www.eifel.info/nl

 • Wandelen in de Eifel: Traumpfad Monrealer Ritterschlag
  Wandelen in de Eifel: Traumpfad Monrealer Ritterschlag
 • Wandelroute Eifelsteig: Nerother Kopf
  Wandelroute Eifelsteig: Nerother Kopf
 • Wandelroute Eifelsteig: uitzicht over de Eifel
  Geniet van het uitzicht tijdens een wandeling op de Eifelsteig
 • Wandeling op de Eifelsteig_ Kronenburger See
  Wat een uitzicht over de Kronenburger See
 • Wandelroute Eifelsteig
  Wandelroute Eifelsteig

Wandelroute Eifelsteig: wandelen langs water en rotsten

Wandelen in de Eifel met als motto: “waar rotsen en water je vergezellen”. Dat is wandelen over de Eifelsteig. De Eifel ontspringt uit de zee en wordt daar nog op indrukwekkende wijze doorgekenmerkt. Wandelen in de Eifel biedt veel natuur: sedimentgesteentes, schelpkalk, vulkanen en kratermeren. Elke wandeling van deze wandelroute in de Eifel toont unieke facetten van de oorspronkelijke natuur.

Het portret van de EifelSteig

De wandelroute Eifelsteig in de Eifel begint in het noorden van de Eifel, waar natuur natuur is, de bergen nog heuvels zijn en uitkomen op vlak land. We wandelen in de Eifel langs kleine rivieren naar hun oorsprong, het Hohe Venn, een hoogveen en wateropslagplaats. Wandelaars vinden aan de Eifelsteig ook meren uit de ijstijd, de zogeheten “palsen” in de Eifel. Vanuit het mystieke landschap loopt de wandelroute Eifelsteig bergafwaarts naar het dal van de jonge Rur. Wandelen in de Eifel langs hoog oprijzende rotsen en de lakenstad Monschau in de Eifel. In dit stadje in de Eifel staan prachtige vakwerkhuizen bedekt met leistenen. Een sprookjesachtige idylle in de Eifel. De wandelroute Eifelsteig leidt verder over de ruwe hoogvlaktes van de West-Eifel door het typische heggenlandschap. De veenheggen in de Eifel beschermen wandelaars tegen de wind. Wandelaars vervolgen de weg langs de rivier de Rur in de Eifel, weer langs rotsformaties en over de hoogvlaktes met schitterende uitzichten door het dal van de rivier tot Einruhr, het “dorp aan het meer”. Dit leuke plaatsje in de Eifel, aan de oever van de Obersee is omgeven door bossen en bergruggen. We wandelen verder door het Nationaal Park Eifel met al zijn natuur, kronkels en uitstulpingen, rotspassages en gemengde bossen tot aan de stuwmuur van de Urftaldam in de Eifel. De Eifelsteig in de Eifel loopt bergopwaarts richting de Dreiborner Hoogvlakte met het verlaten dorp Wolseifen en Burcht Vogelsang, het voormalige militaire oefenterrein. Door kleine dalen in de Eifel en via Siefen wandelen we weer bergafwaarts naar het dal. We wandelen langs het riviertje Urft in de Eifel tot het kuurstadje Gemünd. Vanaf nu volgen we het riviertje Olef stroomopwaarts en aansluitend door kleine zijdalen tot de heuvel van Klooster Steinfeld.

Het motto van de Eifelsteig is: “waar rotsen en water je vergezellen”. We wandelen bergafwaarts naar het volgende dal, het dal van de Urft. Langs de bron van de Romeinse waterleiding en ook langs de kalkbranderij en steengroeves bij Nettersheim, wandelen we door het Wiesendal tot Blankenheim in de Eifel. In die plaats, onder een vakwerkhuis, ontspringt de rivier de Ahr. Over de heuvels van de Ahrbergen verlaten we het dal, doorkruisen een zijdal en beklimmen de heuvels rondom Ripsdorf en Alendorf in de Eifel. Onderlangs de Kalvarienberg, een beschermd jenevergebied, opent zich het Lampertsdal met vele soorten orchideeën en vlinders. Een echte must voor natuurliefhebbers en wandelaars in de Eifel.

Dan verlaten we Noordrijn-Westfalen en wandelen ongemerkt verder over het grondgebied van Rheinland-Pfalz. Over eindeloze natuur, hoogvlaktes met vele lavabekkens en steengroeves naderen we de “Waterval van Dreimühle”. Een highlight in de eenzame dalen van de Ahbach. De waterval is iets bijzonders, zijn oorsprong gaat terug op de kalkafzettingen. Kalkhoudend water en speciale mossoorten gecombineerd met kiezelalgen, laten de waterval door hun afzettingen voortdurend groeien.

Wandelen over de Eifelsteig, via Kerpen, met zijn imposante burchtcomplex, naar Hillesheim. Een groot marktplein omringd door platanen, een stadsmuur met torens en mooie herenhuizen verlenen dit plaatsje een bijzondere aantrekkingskracht. Hillesheim is vanwege zijn fossielen wereldberoemd bij geologen. Door een betoverend klein dal wandelen we tot aan de beemden van de Kyll. In een bocht loopt de wandelroute verder over de heuvels rondom Roth en bergopwaarts tot de Rother Kopf. Grotten bieden een kijkje in de geschiedenis van de aarde. We kijken echter niet alleen terug, maar ook vooruit en zien een indrukwekkend landschap, vulkaankegels en koraalriffen, diep in het dal van de rivier de Kyll. De wandelroute Eifelsteig voert ons rondom de schelpkalk rotsen van Munterley en Hustley met een prachtig uitzicht over het westen richting de Auberg, Kalem en aan de overzijde Löwenburg, boven Gerolstein in de Eifel.

Het volgende deel van de wandelroute leidt over diverse vulkanische toppen in de Eifel, onder andere de Nerother Kopf met de burchtruïne Freudenkoppe en enkele grotten, over een uitgestrekte hoogvlakte bergafwaarts naar het dal en nog eens over een vulkaankegel tot in Daun. We wandelen middenin de vulkanische Eifel met zijn kratermeren en de rijk bezaaide brem- en heidevelden, het “Goud van de Eifel”. Rondom het meer wandelen we bergafwaarts naar het dal van de Lieser tot in Manderscheid. Uit het dal rijzen de Ober- en Niederburg met hun reusachtige complexen op. We wandelen nog een groot stuk van het Lieserpad af en over rotsen en bergruggen verlaten we het nauwe, eenzame dal, lopen weer bergopwaarts en naderen Klooster Hemmerod in het dal van de Salm. We wandelen in de Eifel voortdurend op en neer, van het ene dal naar het andere. Vanaf nu gaan we in zuidwestelijke richting en weer terug naar de rivier de Kyll. Na Kordel verlaten we het Kylldal en via Burcht Ramstein komen we aan bij een attractie middenin het bos, de Genovevagrot in de Eifel. Een indrukwekkende grot van roodgeel sedimentgesteente. Langs de rotsen van bont zandsteen loopt de Eifelsteig vanuit Biewer naar het eindpunt van de route in Trier.

De regio rondom de Eifelsteig in de Eifel trok al vroeg mensen aan. In de Eifel ontstonden nederzettingen, werd erts gewonnen, kalk gebrand, molenstenen geslagen en graan gemalen. De Romeinen verrichten pionierswerk in de Eifel. Steeds opnieuw stuitten tijdens het wandelen van de Eifelsteig op deze sporen en nalatenschappen in de Eifel. Het bekendste en unieke werk is de waterleiding in de Eifel, die het kostbare vocht helemaal tot in Keulen transporteerde, en het symbool van Trier, de Porta Nigra. We wandelen in de Eifel grote stukken in het spoor van de Romeinen, deels over oude handelswegen, verbindingen tussen Keulen en Trier, door voormalige vestingen in de Eifel, Romeinse nederzettingen, cultplaatsen en over tempelpleinen. Echt afwisselend en een absolute aanrader, deze wandelroute Eifelsteig van noord naar zuid, door dalen en over hoogvlaktes, bergtoppen en door uitgestrekte bossen, open natuur, een waar paradijs voor elke wandelliefhebber. De wandelroute in de Eifel doet zijn motto volledig eer aan: “Waar rotsen en water je vergezellen”, en wel bij elke stap. 

Wandelroute Eifelsteig in de Eifel in één oogopslag

De wandelroute Eifelsteig is 313 km lang. Wandelen in de Eifel begint in het historische stadscentrum van Aken/Kornelimünster en loopt door tot aan de oudste stad van Duitsland, Trier, gelegen aan de rivier de Moezel. De Eifelsteig is wandelen over veel zandwegen langs het unieke hoogveenlandschap van het Hohe Venn in de Eifel, wandelen door het nieuwe nationale park van de Eifel in Duitsland, het Nationaal Park Eifel, het historische stadje Monschau, het wilde Roerdal, het Morsbach en het Urftdal met zijn Romeinse kanaal. De Eifelsteig is wandelen langs vulkanen in het Vulkaaneifel European Geopark, het Lieserdal en de burchten van Manderscheid. De wandelroute gaat verder langs Klooster Himmerod in het Salmdal en Burcht Ramstein in het dal van de ontembare rivier Kyll.

De Wandeltoerenplanner Rijnland-Palts helpt u bij het zoeken van wandelpaden en vergemakkelijkt de toerenplanning.

Partnerwege: Korte wandelroutes langs de Eifelsteig in de Eifel

Maak kennis met de natuur en cultuur langs de wandelroute Eifelsteig in de Eifel! Langs de Eifelsteig in de Eifel zijn talloze zogeheten "Partnerwege", wandelroutes aangelegd. Deze wandelroutes in de Eifel zijn veel korter dan de Eifelsteig, maar ze voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen. De wandelingen hebben fantasievolle namen als Narcissenroute, Kloosterroute of Burchtenroute. Wandelaars kunnen vanaf deze wandelroutes ook bezienswaardigheden bezichtigen, die niet direct aan de Eifelsteig in de Eifel liggen. Bovendien dienen ze als toegangsroutes tot wandelroute de Eifelsteig in de Eifel.

Korte wandelingen in de Eifel

 

 •     Burgenroute
 •     Heckenlandroute
 •     Klosterroute
 •     Kupferroute
 •     Narzissenroute

 

De Wandeltoerenplanner geeft u gedetailleerde informatie over de korte tours.

Wandelroute Eifelsteig: wandelen langs water en rotsten.

Wandelroute Eifelsteig: wandelen langs water en rotsten.

De wandelroute Eifelsteig in de Eifel verbindt Aachen en Trier op 330 km. In de Eifel wandelt u...

Partnerwege in de Eifel

Partnerwege in de Eifel

Langs de Eifelsteig zijn korte wandelroutes, zogenoemde Partnerwege, aangelegd. De wandelroutes...

Wandelvakantie aanbiedingen in Rijnland-Palts

Wandelvakantie aanbiedingen in Rijnland-Palts

Kies gewoon uit onze bestaande wandelaanboden die wij met onze partner "De Wandelwaaier"...