Gastlandschaften Rheinland-Pfalz


Palts

Vakantie in de Palts: wijnfeesten en het grootste bos van Duitsland

Routeplanner

Gastheren
Aanbiedingen
Evenementen
Soort accommodatie
 
     

0 van 5

allen resultaten met beoordeling

geschikt voor

families

groepen

zakenreizigers

Keurmerk

bett + bike

quality scheme

wanderbares deutschland

natuurvakantie

zonder obstakels

Faciliteiten

lift

bar

irco

niet-roker

Parkeerplaats

restaurant

wi-fi

sauna

zwembad

wellness

periode
tot
thema

active

wijn & culinair

wellness / gezondheid

families

steden / cultuur

groepsreizen

Aantal nachten
Vakantieperiode

thema

wandelen

fietsen

sports / outdoor

natuur / geologie

cultuur

Luther / reformatie

wijnfeesten

culinair

muziek / concerten

families

Pasen

Kerstmis / Ouedjaarsavond

Pfalz. Touristik e.V.
Martin-Luther-Straße 69
67433 Neustadt/Weinstraße

Tel. +49 (0) 6321/912328
Fax +49 (0) 6321/12881
info@pfalz.de
www.pfalz.de/nl

 • Wandelen in de Palts: Wasgau
  Geniet tijdens het wandelen in de Palts van het uitzicht in de Wasgau.
 • Wandelroute Pfälzer Weinsteig
  Een van de wandelroutes in de Palts is de Pfälzer Weinsteig.
 • Wandelroute Pfälzer Weinsteig
  Net als de meeste routes is de Pfälzer Weinsteig ook bewegwijzert.
 • Wandelroute Pfälzer Weinsteig
  In het bos op de Pfälzer Weinsteig kunt u lekker genieten van een pauze.
 • Ruïne Alt-Dahn, Wandelroute Pfälzer Waldpfad
  Op de Pfälzer Weinsteig wandelt u onder andere langs de ruïne Alt-Dahn.
 • Wandelroute Pfälzer Waldpfad: Schindhard
  In de ochtend kan het gebeuren dat u van een bijzonder panorama met mist kunt genieten.
 • Wandelroute Pfälzer Waldpfad: Karltalschlucht, Trippstadt
  De wandelroute Pfälzer Waldpfad bij de Karltalschlucht bij Trippstadt.
 • Wandelroute Pfälzer Waldpfad: Karltalschlucht, Trippstadt
  De wandelroute Pfälzer Waldpfad leid bin de Karltalschlucht in Trippstadt door het bos.
 • Wandelroute Pfälzer Höhenweg: Falkenstein ruin
  De ruine Falkenstein is een van de highlights op de Wandelroute Pfälzer Höhenweg.
 • Wandelroute Pfälzer Weinsteig
  De Pfälzer Weinsteig is in zijn geheel bewegwijzerd.

Wandelen in de Palts: Langeafstandsroutes met keurmerk

Wandelen in de natuur van de Palts. Drie wandelroutes met keurmerk die in etappes en als meerdaagse wandelingen kunnen worden verkend, verrijken het aantrekkelijke wandelaanbod in de Palts: de Pfälzer Höhenweg, het Pfälzer Waldpfad en de Pfälzer Weinsteig. De wandelroutes bieden rondom de Donnersberg, middenin het natuurpark en de bossen van het Pfälzerwald en langs de Duitse wijnroute in totaal meer dan 400 km wandelplezier. De wandelingen gaan over smalle bospaadjes, door kleine idyllische plaatsjes, langs spectaculaire rotsformaties, romantische burchten en ontelbare wijnbergen. Op de wandelroutes vindt u wandelhutten waar u wat kunt eten en drinken en kunt genieten van regionale specialiteiten.

De Pfälzer Höhenweg: een weg vol hoogtepunten

Als u kiest voor de Pfälzer Höhenweg is afwisseling gegarandeerd. Hoewel de route verder de hoogte in gaat dan ergens anders in de Palts, kan de langeafstandsroute ook in gemoedelijk tempo worden afgelegd. Want er is rijkelijk gelegenheid om uit te rusten. Tussen de korte klimmetjes en afdalingen is er altijd tijd voor een picknick met spectaculaire uitzichten tot in de Rijnvlakte.
Op de wandelroute met keurmerk verkent u letterlijk alle hoogte- en dieptepunten van het Nordpfälzer Bergland. Op een totale lengte van 112 km wachten in totaal 3335 hoogtemeters en 3260 meter aan afdalingen; met als beloning adembenemende uitzichten en het heerlijke gevoel, de top te hebben bereikt.


Wandelen over de hoogvlakten van het Pfälzerwald

Deze wandelroute in Duitsland biedt uitzichten vanaf de burchtruïnes Alt- en Neuwolfstein, het uitkijkpunt Juche bij Meisenheim, de ruïne Moschellandsburcht of de Koningsstoel op de Donnersberg. Met een hoogte van 687 meter is dit het hoogste punt van de wandelroute. Wandelen langs veelzijdige en hemelse uitzichten!

De Pfälzer Hohenweg biedt het betoverende Meisenheim, de romantische oude stad en de talrijke vakwerkhuizen. In het idyllische Rockenhausen vergeet u in het torenklokkenmuseum de tijd. De wandeling biedt korte klimmetjes en afdalingen en panorama-uitzichten op de Rijnvlakte. 


De Pfälzer Höhenweg in één oogopslag

Op de "Pfälzer Höhenweg" worden meer hoogtemeters overbrugd dan ergens anders; u klimt namelijk tot 675 meter hoogte aan de rand van de Donnersberg. Wandelaars kunnen hier niet alleen genieten van prachtige vergezichten op het Paltserwoud maar volgen bovendien de sporen van de Kelten en Romeinen. Naast hutten waar u wat kunt eten en drinken, kunt u in een van de historische steden als bijvoorbeeld Meisenheim prima overnachten in een van de vele accommodaties.

Wandelroute Pfälzer Waldpfad

Dit is een wandelroute van ongeveer 140 kilometer lang, waarop u langs indrukwekkende rotsformaties komt, diepe dalen doorkruist en op brede, stille open plekken in het bos komt. Hier op de wandelroute Pfälzer Waldpfad beleeft u de natuur in haar puurste vorm. Er wacht u een uitdagende route: u moet in totaal 4520 meter omhoog klimmen en 4550 meter weer omlaag dalen. Maar u wordt rijkelijk beloond voor uw moeite: maak een stop bij een van Paltse huisjes voor een pauze en een welverdiende versnapering, of geniet gewoon van het ontzagwekkende uitzicht over de boomtoppen van het Paltserwoud.

Het ICE-treinstation in Kaiserslautern, dat ook wel bekend staat als de poort naar het Paltserwoud, markeert het beginpunt van de wandelroute. Daardoor is het Pfälzer Waldpfad de enige op kwaliteit goedgekeurde wandelroute in Duitsland met een rechtstreekse ICE-treinverbinding. Het eerste hoogtepunt van de route bereikt u al snel bij het Johanniskreuz (Sint-Johanneskruis), waar bezoekers een rondleiding kunnen krijgen in het Haus der Nachhaltigkeit (Huis der Duurzaamheid).

Overige interessante bestemmingen zijn de bedevaartkerk Maria Rosenberg in Waldfischbach-Burgalben, het stadje Rodalben en de Gräfenstein-burcht in de buurt van Merzalben. Nadat u hebt genoten van het schitterende uitzicht vanaf de Luitpold-toren over de omringende bergtoppen gaat de wandelroute Pfälzer Waldpfad verder via de schoenenmetropool Hauenstein. Wandelfanaten kunnen dan verder gaan om het Dahner Felsenland (rotsachtig gebied) te verkennen, met de Altdahn-burcht, de ruïnes van de Drachenfels (Drakenrots) en kasteel Berwartstein. De wandelroute Pfälzer Waldpfad eindigt uiteindelijk in Schweigen-Rechtenbach, de poort naar de wijnroute van Duitsland.

Neem voor meer informatie over de wandelroute een kijkje op de volgende webpagina "Wandelen op wandelroute Plälzer Waldpfad".

Wandelroute Pfälzer Weinsteig

Wijn en bos – dat zijn de twee elementen waar de regio het bekendst om is en die de rust en vrede van de wandelroute Pfälzer Weinsteig belichamen. De route start in Bockenheim en volgt de omtrek van de noordelijke Haardt-bergen naar Bad Dürkheim, waar het beroemde reuzenwijnvat van het stadje echt een bezoekje waard is. Romantische paden leiden langs een zee aan Paltser wijnranken naar de Seebach-abdij en de ruïnes van de burcht Wachtenburg in de buurt van Wachenheim. De route gaat verder via Deidesheim en Neustadt an der Weinstrasse, met zijn historische oude wijk en een indrukwekkend uitzicht op kasteel Hambach.

Na de schaduwrijke bossen en zonnige paden door het Edenkobendal loopt de route verder naar Villa Ludwigshöhe. In de buurt van Dernbach loopt de route langs kasteel Neuscharfeneck, de keizerlijke burcht Trifels in de buurt van Annweiler am Trifels en de burchtruïnes Anebos en Münz. Dan gaat de Pfälzer Weinsteig verder naar Klingenmünster en kasteel Landeck via Bad Bergzabern, helemaal naar Schweigen-Rechtenbach, waar de route eindigt, net als het Pfälzer Waldpfad. U vindt hier mogelijkheden om nog verder te wandelen door de regio.

Kasteelruïnes, wijndorpen, de 673 hoge bergtop van de Kalmit en indrukwekkende vergezichten over de wijngaarden in het Rijndal zijn slechts enkele van de vele mooie dingen op deze route. En mocht u flinke dorst krijgen van al dat wandelen, is een kleine pauze bij een van de beste wijnmakerijen onderweg gegarandeerd de moeite waard!

Neem voor meer informatie over de route een kijkje op de volgende webpagina "Wandelen op wandelroute Pfälzer Weinsteig".

Korte wandelroutes in de Palts

De Palts heeft op het gebied van wandelen veel te bieden. Wandelen in het Natuurpark Pfälzerwald laat wandelharten sneller kloppen. Het Pfälzerwald biedt wandelingen op het hoogste niveau, het park vormt sinds 1992 samen met de naastgelegen Franse noordelijke Vogezen een UNESCO-biosferenreservaat. Wandelingen in noorden van de Palts of wandelen door het Donnersberg-massief en het bergland rondom Kusel, zijn ook zeer de moeite waard. In het Pfälzerwald wandelt u door uitgestrekte bossen, stille dalen, machtige bontzandsteenrotsen en romantische burchten. Veel wandelaars genieten van het contrast met de met wijnranken begroeide Deutsche Weinstraße met zijn pittoreske wijndorpjes. Wandelen in de Palts is ondenkbaar zonder hutten van de Pfälzerwaldvereniging, restaurants in het bos of bij de diverse burchten. De wandelbelevenis in de Palts zou ondenkbaar zijn zonder de vele Horecagelegenheden onderweg: hutten van de Pfälzerwald-vereniging, bosrestaurants en burchtkroegen verwennen wandelaars met lekkernijen uit de regionale keuken.

Hier kunt u meer informatie inwinnen over de korte wandelroutes in de Palts.

Wandelroute Pfälzer Höhenweg

Wandelroute Pfälzer Höhenweg

De Pfälzer Höhenweg in Rijnland-Palts behoort tot een van de langeafstandswandelpaden in deze...

Wandelroute Pfälzer Waldpfad

Wandelroute Pfälzer Waldpfad

De Pfälzer Waldpfad is een van de langeafstandswandelroutes in Rijnland-Palts.

Wandelroute Pfälzer Weinsteig

Wandelroute Pfälzer Weinsteig

De Pfälzer Weinsteig in de Palts is de langste wandelroute in de regio Palts en beginnt bij een...