Gastlandschaften Rheinland-Pfalz


Romantische Rijn

Vakantie aan de Romantische Rijn: waar burchten, wijn en de Rheinsteig lokken

Routeplanner

Gastheren
Aanbiedingen
Evenementen
Soort accommodatie
 
     

0 van 5

allen resultaten met beoordeling

geschikt voor

families

groepen

zakenreizigers

Keurmerk

bett + bike

quality scheme

wanderbares deutschland

natuurvakantie

zonder obstakels

Faciliteiten

lift

bar

irco

niet-roker

Parkeerplaats

restaurant

wi-fi

sauna

zwembad

wellness

periode
tot
thema

active

wijn & culinair

wellness / gezondheid

families

steden / cultuur

groepsreizen

Aantal nachten
Vakantieperiode

thema

wandelen

fietsen

sports / outdoor

natuur / geologie

cultuur

Luther / reformatie

wijnfeesten

culinair

muziek / concerten

families

Pasen

Kerstmis / Ouedjaarsavond

Romantischer Rhein Tourismus GmbH
An der Königsbach 8
56075 Koblenz

Tel. +49 (0)261/ 97 38 47-0
Fax +49 (0)261/ 97 38 47-14
info@romantischer-rhein.de
www.romantischer-rhein.de

 • Wandelroute Rheinsteig: Kaub
  Ook in de herfst is de wandelroute Rheinsteig bij Kaub een vakantie waard.
 • Wandelroute Rheinsteig: Filsener Ley
  Prachtig uitzicht op de wandelroute Rheinsteig bij de Pilsener Ley.
 • Wandelroute RheinBurgenWeg: Oberwesel
  Romantisch uitzicht op de RheinBurgenWeg bij Oberwesel.
 • Wandelroute Rheinsteig: Boppard
  Vanuit de Filsener Ley kunt u tot Boppard kijken.
 • Wandelroute RheinBurgenWeg
  Folg de bewegwijzering van de wandelroute RheinBurgenWeg.
 • Wandelroute Rheinsteig: Marksburg, Braubach
  Ook in de winter kunt u delen van de Rheinsteig wandelen.
 • Wandelroute Rheinsteig, Rijnland-Palts
  De herfst is een prachtige tijd van het jaar voor een wandeling.
 • Wandelroute Rheinsteig: Steckeschläferklamm
  De Wandelroute Rheinsteig verlobt langs de zogenaamde Steckeschläferklamm.

Wandelen aan de Romantische Rijn

De wandelroute Rheinsteig was de eerste wandelroute in Rheinland-Pfalz. 230 kilometer wandelen van Bonn via Koblenz naar Wiesbaden is “wandelen op hoog niveau”.

Wandelen over de wandelroute RheinBurgenWeg is wandelen langs de linkerkant van de Rijn over een lengte van 200 km door het romantische Midden-Rijndal.

De Rheinsteig: Wandelen op hoog niveau

De Rheinsteig® is een WandelWonder op zich. Hier kunt u prima wandelen, maar de route vormt wel een uitdaging: steile paadjes en hoogteverschillen zullen u doen zweten: uitdaging en genieten tegelijk. Met spectaculaire uitzichten over het wereldberoemde Midden-Rijndal houdt hij stap na stap woord: wandelen op hoog niveau.

Over een afstand van 320 kilometer kan men op de Top Trail of Germany van de Rheingau via de Midden-Rijn tot het Siebengebirge puur genieten van mooie landschappen en cultuur. De route is netzo geschikt voor ontspannen panoramawandelingen als voor avontuurlijke wandelbelevenissen met bijna alpineachtige uitdagingen.

De regio tussen Bingen/Rüdesheim en Koblenz – het legendarische Midden-Rijndal – behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Door de vele rotsen is de loop van de rivier hier zeer smal. Schilderachtig rijzen kastelen en burchten op op de hellingen. Idyllisch omzomen historische plaatsjes de loop van de rivier.

Onderweg lenen Lorch en zijn burchtruïne Nollig, Kaub met de beroemde Burcht Pfalzgrafenstein en Burcht Gutenfels zich uitstekend voor een culturele pauze. De meeste burchten en kastelen op de route, die hier niet allemaal genoemd kunnen worden, zijn bijzonder geschikt voor bezichtigingen, museumbezoekjes, culinaire pauzes en / of het bewonderen van mooie uitzichten. Bij St. Goarshausen wacht de Lorelei-rots, die 132 m hoog boven de rivier uittorent en omgeven wordt door prachtige romantische verhalen. In Braubach maakt de beroemde Marksburcht, een van de weinige onverwoeste burchten aan de Rijn, grote indruk. Een bezoek aan het interessante museum en de kruidentuin mag niet ontbreken.

Op de plek waar de Moezel in de Rijn uitmondt, liggen het Deutsche Eck in Koblenz en de vesting Ehrenbreitstein. Romantische plaatsjes als Linz, met zijn middeleeuwse stadstoren, Bad Honnef met de eilanden Grafenwerth en Nonnenwerth en natuurlijk Köningswinter met zijn Drachenfels en de Drachenburcht kenmerken de laatste etappe van de Rheinsteig. De route loopt naar het Natuurpark Siebengebirge met zijn idyllische bossen en paradijselijke uitzichten over het dal.

U bent natuurlijk pas echt aan de Rijn geweest, wanneer u in een van de wijndorpjes en wijnboerderijen wijnen heeft geproefd en een romantisch bootuitstapje op de Rijn heeft gemaakt. Daarvoor moet u gewoon even de tijd nemen! 

De Rheinsteig in één oogopslag

De Rheinsteig behoort tot één van de mooiste lange wandeltrajecten van Duitsland. De route volgt het Rijndal. De trein- en bootverbindingen zijn hier bijzonder goed. U kunt eenvoudig "in- en uitstappen" op de route. Zo kunt u zelf bepalen in hoeveel kortere (minimaal 3 nachten) of langere wandeltrajecten u het 320 km lange pad wilt afleggen! De Rheinsteig, "Top Trail of Germany", begint bij Kasteel Biebrich in Wiesbaden en neemt u mee door de bossen en wijnbergen naar het Midden-Rijndal. Onderweg wordt u beloond met vele mooie uitzichten.

Meer informatie findt u hier

De RheinBurgenWeg: Wandelen over prachtige wandelpaden

De wandeltocht RheinBurgenWeg biedt wandelingen door een uniek cultuurlandschap van de Rolandsbogen bij Remagen tot de Mäuseturm bij Bingen. De wandelpaden lopen over hoogvlaktes en door knusse zijdalen. De wandeltocht RheinBurgenWeg is ideaal voor avonturiers, leergierige wandelaars en rustzoekers. De RheinBurgenWeg biedt wandelavontuur in combinatie van bezinning.

De RheinBurgenWeg loopt over een afstand van ca. 200 km door schilderachtige weilanden, bossen en wijngaarden en langs talrijke burchten en kastelen. Daarmee biedt de uitdagende route de mogelijkheid om te voet kennis te maken met dit unieke natuur- en cultuurlandschap. Zoals tijdens een tijdreis op wandelschoenen kunt u kennismaken met talloze meesterwerken uit de Rijnlandse bouwkunst uit de tijd van de middeleeuwen tot de 19e eeuw. Veel van de machtige en versterkte burchten met hun torens en met tin bekroonde muren kunnen worden bezichtigd.

Avonturiers kunnen op de RheinBurgenWeg met de Midden-Rijn-Klettersteig in Boppard en de Oelsbergsteig bij Oberwesel maar liefst gebruik maken van twee alternatieve routes. Geniet van de alpine adrenalinekick tussen hemel en aarde aan de rand van steile afgronden omgeven door steile leisteenrotsen. Adembenemende uitzichten vormen de beloning voor zware beklimmingen op duizelingwekkende hoogtes. Een goede conditie en een vaste tred zijn een vereiste.

Ook diegene, die op zoek is naar de veelbezongen Rijnromantiek in het wijngebied, komt op de RheinBurgenWeg helemaal aan zijn trekken. Van Bingen tot Bonn, bijna identiek aan het verloop van de route, strekt zich een van de bekendste wijnbouwgebieden van Duitsland uit: het Midden-Rijndal. Ga op verkenningstocht over de zonovergoten steile hellingen en proef het edele vocht. In de wijnhuizen en op de wijnboerderijen is het onder het genot van een glaasje wijn en inheemse specialiteiten uit de wijnkeuken heerlijk toeven. 

De RheinBurgenWeg in één oogopslag

Elk van de 13 etappes staat garant voor afwisselend wandelplezier en biedt steeds opnieuw fantastische uitzichten op het Rijndal en op zijn middeleeuwse bouwwerken. Overigens: door de uitstekende aansluiting op bus en trein in het Rijndal, behoren ook wandelingen van een dag over de RheinBurgenWeg tot de mogelijkheden. 

Meer informatie kunt u hier vinden

Traumpfade: De droompaden aan de Rijn

Traumpfade is een netwerk van wandelpaden in de regio’s Rijn, Moezel en Eifel. Wandelen in het prachtige landschap van de Eifel, Rijn of Moezel met zijn natuurmonumenten en culturele schoonheid. De wandelroutes "Traumpfade" lopen door dichte bossen, langs vulkanen, over hoogvlaktes en steile wijnbergen, met spectaculaire uitzichten op het Rijndal.

De droompaden aan de Rijn
Het wandellandschap langs de Rijn bekoort door zijn romantiek: steile berghellingen met ruwe rotsen en uitgestrekte wijnbergen, paadjes door dichte bossen en verstilde weilanden. Het UNESCO werelderfgoed ontvoert de wandelaar naar een andere wereld.

Traumpfade langs de Rijn, Moezel of Eifel

Traumpfade langs de Rijn, Moezel of Eifel

Op de wandelpaden "Traumpfaden" kunt u wandelen door prachtige natuur, en langs culturele...

De RheinBurgenWeg: Wandelen over prachtige wandelpaden

De RheinBurgenWeg: Wandelen over prachtige wandelpaden

Wandelen over de wandelroute RheinBurgenWeg is wandelen langs de linkerkant van de Rijn over een...