Gastlandschaften Rheinland-Pfalz


Westerwald

Vakantie in het Westerwald: helemaal in uw natuur!

Routeplanner

Gastheren
Aanbiedingen
Evenementen
Soort accommodatie
 
     

0 van 5

allen resultaten met beoordeling

geschikt voor

families

groepen

zakenreizigers

Keurmerk

bett + bike

quality scheme

wanderbares deutschland

natuurvakantie

zonder obstakels

Faciliteiten

lift

bar

irco

niet-roker

Parkeerplaats

restaurant

wi-fi

sauna

zwembad

wellness

periode
tot
thema

active

wijn & culinair

wellness / gezondheid

families

steden / cultuur

groepsreizen

Aantal nachten
Vakantieperiode

thema

wandelen

fietsen

sports / outdoor

natuur / geologie

cultuur

Luther / reformatie

wijnfeesten

culinair

muziek / concerten

families

Pasen

Kerstmis / Ouedjaarsavond

Westerwald Touristik-Service
Kirchstraße 48a
56410 Montabaur

Tel. +49 (0) 2602/3001-0
mail@westerwald.info
www.westerwald.nl

 • Wandelen in het Westerwald: Klooster Marienstatt
  In het Westerwald kunt u wandelen langs klooster Marienstatt.
 • Wandelroute Westerwald-Steig, Weissenfels
  Op de wandelroute Westerwald-Steig wandeld u langs de Weissenfels.
 • Wandelroute Westerwald-Steig
  Natuur, bos en velden langs de Westerwald-Steig.
 • Wandelroute Westerwald-Steig: Holzbachschlucht
  Het wandelpad Westerwald-Steig brengt u onder andere naar de Holzbachschlucht.
 • “Wäller Touren” in het Westerwald
  Zogenaamde "Wällertouren" kunt u wandelen in het Westerwald.
 • “Wäller Touren” in het Westerwald: Klosterweg
  Op de "Wällertouren" wandeld u ook langs kloosters.

Wandelroute WesterwaldSteig: De wandelroute puur natuur

De wandelroute WesterwaldSteig biedt wandelaars rust en de klanken van de natuur – dat zorgt voor innerlijk evenwicht bij iedere wandelaar. Het wandelpad WesterwaldSteig bestaat nog niet zolang en is een echte geheime tip. De natuur op de wandelroute is veelzijdig: hoogvlakten wisselen zich af met steile hellingen en diepe bossen naar het dal – zoals dat van de Wied. De wandelroute biedt veel afwisseling voor zowel sportieve als recreatieve wandelaars. Langs de wandelroute WesterwaldSteig ziet u kastelen, burchten, kloosters, steden en dorpen met een historisch centrum. zich af met steile hellingen en diepe bossen naar het dal – zoals bijvoorbeeld dat van de Wied. De route biedt veel afwisseling en zowel de sportieve als de recreatieve wandelaar komt hier aan zijn trekken. Ook langs de WesterwaldSteig ziet u kastelen, burchten, kloosters, steden en dorpen met een historisch centrum.

De WesterwaldSteig: Portret

De 235 km lange WesterwaldSteig verbindt via landweggetjes en bospaadjes, dwars door acht natuurlijke biotopen, Herborn in Hessen met Bad Hönningen aan de Rijn en de Rothaarsteig met de Rheinsteig. Schitterende heuvelruggen, uitgestrekte bossen, boomgaarden en velden maken de route natuurlijk en afwisselend. Rivierlandschappen, steile middelgebergtes, hoogvlaktes met mooie uitzichten en kloofachtige dalen behoren tot de mooiste facetten van deze groene route.

De nieuwe route loopt over de Fuchskaute (657 m) door de Holzbachkloof, waar de Holzbach zich een prachtige weg door het basalt gebaand heeft. De tocht gaat verder naar het Westerwalder Merenplateau met de Dreifelder Weiher, langs Industrie- en Belevenissenpark Stöffel met het basaltwingebied en fossielopslagplaats met 25 miljoen jaar oude vondsten.

De route loopt tenslotte door de kuurstad Bad Marienberg, naar het “blotevoetenpad der zintuigen”. Op de route kunt u ook historische bestemmingen als Hachenburg met het oude marktplein en de gelijknamige burcht verkennen of het Bernardijnenklooster Marienstatt in Nistertal.

In Weyerbusch en Flammersfeld wandelt u in het spoor van de oprichter van de agrarische coöperatie, Friedrich-Wilhelm-Raiffeissen. Een kleine omweg voert u over de culturele Raiffeisenstraße.

Langs het riviertje Wied met zijn prachtige zijdalen loopt de weg via Waldbreitbach naar het kuuroord Bad Hönningen. In Waldbreitach loont het zich, ca. 2 uur de tijd te nemen voor de “Drei-Klöster-Rundwanderung”, die de kloosters St. Josefshaus, St. Antoniushaus en Marienhaus met kruiden- en Bijbeltuinen op aantrekkelijke wijze met elkaar verbindt.

In Rheinbrohl, aan de romantische Midden-Rijn, kunt u wandelen langs de muur, gracht en torens van de Limes (UNESCO werelderfgoed).  

De WesterwaldSteig in één oogopslag

Deze 235 km lange langeafstandswandelroute loopt van Herborn naar Bad Hönningen. Prachtige heuvelruggen met panorama’s,uitgestrekte bossen, boomgaarden en velden kleuren de route. De Holzbachkloof is bijzonder indrukwekkend. Brokken basalt, omgevallen bomen en een diversiteit aan inheemse planten en dieren verlenen het dal een oorspronkelijk karakter. Bijzonder avontuurlijk en zonder twijfel een van de hoogtepunten van de route is het stuk over het natuurpad "Weltende" (einde van de wereld) in de Kroppacher Schweiz. Naast historische plaatsen als Hachenburg of Herborn vormen prachtige uitzichten vanaf de basaltrots van het "Roßbacher Häubchen” een vast onderdeel van de tocht. In Bad Hönningen/Rheinbrohl eindigt de WesterwaldSteig met een prachtige afdaling richting het Rijndal, waar de route door het wereld-erfgoed "Limes" loopt.

Meer informatie kunt u hier vinden: www.tourenplaner-rheinland-pfalz.de/nl 

“WällerTouren” korte wandelroutes in het Westerwald

De “WällerTouren” zijn zogenaamde “extra tochten” die ofwel rechtstreeks met de WesterwaldSteig zijn verbonden of vlak in de buurt liggen. De WällerTouren zullen net als de WesterwaldSteig beschikken over premiumkwaliteit en onder de merknaam “WällerTouren” toegankelijk worden gemaakt voor wandelliefhebbers.

WällerTouren - een keur:

    Klosterweg

    Greifenstein-Schleife

Hier kunt u vinden meer informatie over korte routes: Routeplanner

Wandelroute WesterwaldSteig: De wandelroute puur natuur

Wandelroute WesterwaldSteig: De wandelroute puur natuur

De wandelroute WesterwaldSteig in, "wandelen puur natuur", begint bij Bad Herborn in Hessen en...

“WällerTouren” in het Westerwald

“WällerTouren” in het Westerwald

Korte wandelroutes in het Westerwald in Duitsland. Wandelen, frisse lucht, natuur en tot rust komen...

Wandeltoerenplanner Rijnland-Palts

Wandeltoerenplanner Rijnland-Palts

Vele toerenbeschrijvingen staan u ook gedetailleerd en in het Nederlands ter.