Gastlandschaften Rheinland-Pfalz


Onthaasten & wellness

Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH
Löhrstraße 103-105
56068 Koblenz

Tel. +49 (0) 261/91520-0
Fax +49 (0) 261/91520-40
info@gastlandschaften.de
www.gastlandschaften.de

  • Onthaasten in Rijnland-Palts
    Soms wenst u gewoon eens een vakantie alleen, met een vriendin, zonder familie - even tot rust komen.
  • Onthaasten in Rijnland-Palts
    Ontspannen, niet denken aan de alledaagse sleur, welsnees en yoga - een rustige vakantie in Rijnland-Palts.

Het ABC van welzijn

Van de A van autogene training over de B van burn out tot de Z van ZÄN. Hier vindt u alles wat u over ontspanningstechnieken en hun gebruik moet weten.

Autogene Training

Autogene training is een wereldwijd wetenschappelijk erkende methode voor diepe ontspanning en herstel van lichaam, geest en ziel, die op autosuggestie gebaseerd is. Deze effectiefste westerse ontspanningsmethode is volledig vrij van religieuze invloeden.Het is geschikt om je in iedere situatie onmiddellijk tot rust te brengen, duurzaam lichaam en geest te ontspannen, voor pijnbestrijding en prestatieverhoging en vermindering van stress en angst

Progressieve spierontspanning

Het principe van de progressieve spierontspanning (ook progressieve spierrelaxatie, afgekort PMR genoemd) volgens de methode van Edmund Jabobson is op een bewust aanspannen en ontspannen van bepaalde spiergroepen gebaseerd, waardoor een toestand van diepe ontspanning in het lichaam wordt bereikt. Naast het versoepelen van pijnlijke spierspanning kunnen ook andere symptomen van lichamelijke onrust, zoals hartkloppingen, transpireren of trillen, verminderd worden.

Qigong

Qigong heeft als onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) het doel de energie in het menselijk lichaam te verhogen, hem lichamelijk en geestelijk flexibeler te maken en hem te helpen om tot een gezonde geestelijke gesteldheid te komen. Ook bekend als „Aziatisch yoga“, bestrijkt Qigong met zijn holistische benadering zowel gymnastische als ook meditatieve elementen. Veel van de ademhalingsoefeningen en bewegingen gaan over van spanning naar totale ontspanning, waardoor Qigong vooral als ontspanningsprogramma aan te bevelen is. Het helpt u om permanent innerlijke rust en gelatenheid te vinden, en is vooral aan te bevelen voor mensen met een hoge bloeddruk, slaapstoringen en spanningssymptomen.

Yoga

Yoga Is een oude Indische filosofie. Het belangrijkste doel bij yoga is door een veelheid van geestelijke en lichamelijke oefeningen het lichaam met de ziel en geest in harmonie te brengen. Yoga-oefeningen hebben op het lichaam een versterkende en op de geest een ontspannende werking. De oefeningen worden gedaan om kracht, flexibiliteit, conditie en evenwicht te trainen. Bij een correcte uitvoering is de positieve werking van yoga die door de eeuwen heen beproefd is voor de gezondheid wetenschappelijk bewezen.Hatha-yoga is in de westerse landen de belangrijkste vorm van yoga, waarbij naar evenwicht tussen lichaam en geest gestreefd wordt  vooral door lichaamsoefeningen (asansas), ademoefeningen (pranayama) en meditatie. De grondbeginselen van yoga worden geleerd, het werkt ontspannend en helpt stress te verminderen.Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga, waarin de verschillende asanas vloeiend in elkaar overgaan. Vinyasa is een intensieve vorm van yoga, die de spieren versterkt en het uithoudingsvermogen, de balans en beweeglijkheid stimuleert. Voor ieder die over basiskennis beschikt, geschikt.

Craniosacrale massage

De craniosacrale massage (ook wel schedel-heiligbeen-therapie genoemd) concentreert zich op de gebieden schedel, heiligbeen en wervelkolom en op de hersen- en ruggemergsvloeistof. Door een zachte druk op de centrale plaatsen als het liquor druksysteem en het centrale zenuwstelsel kunnen blokkades in het craniosacrale systeem opgelost worden. De verbeterde energiestroom zal zelfgenezende processen activeren, functionele beperkingen en zelfs emotionele trauma’s doen verdwijnen.

Tai Chi

Tai chi is oorspronkelijk een in het Chinese keizerrijk ontwikkelde vechtsport. In de westerse wereld beschouwt men tai chi steeds meer als een bewegingsleer die de gezondheid bevordert, en die ook goed is voor de persoonlijkheidsontwikkeling en de meditatie. De leer van tai chi is gebaseerd op het Chinese principe van Yin en Yang. Het moet helpen om blokkades los te maken en het innerlijk evenwicht te herstellen. Het bijzondere kenmerk van tai chi zijn de langzame bewegingen, die doen denken aan het afspelen van een film in slow motion. 

Colonhydrotherapie

Door verkeerde voeding zetten schadelijke ballaststoffen zich in de darm af, die het microbiële evenwicht van de darmflora negatief kunnen beïnvloeden en de oorzaak van verschillende klachten en ziekten zijn. Om deze resten te verwijderen raden wij u een darmreiniging en darmsanering aan om de darmflora weer op te bouwen. De colonhydrotherapie, die door de NASA is ontwikkeld,  is de moderne en hygiënisch onberispelijke vorm van een „darmspoeling“, die al door de Grieken als geneeskrachtig werd beschouwd. Ze werd bijv. bij obstipatie en storingen bij de stofwisseling, of aan het begin van diëten gebruikt.

Fangopakking

De geneeskrachtige werking van fango wordt bij therapetische doelen, bijv bij (reumatische) pijn en spierspanning gebruikt. De warme, modder met veel mineralen die uit vulkanische aarde gewonnen wordt, ontspant de ziel en de spieren. Bovendien stimuleert het de bloedcirculatie, het lichaam begint te transpireren en de poriën gaan open. Het lichaam kan nu de hoogwaardige voedingsstoffen en mineralen opnemen. Om de geneeskrachtige werking te versterken kunnen extra mineralen en algen aan de fango worden toegevoegd.

Kleibad Serail

Het lichaam wordt eerst met geneeskrachtige aarde „gezalfd“, daarna gaat men in de serail. Deze oude oosterse verplegende ceremonie is een speciale variant van de sauna met een relatief hoge luchtvochtigheid. Het effect wordt intensiever door het gebruik van stoom vermengd met kruiden.

Reiki

Reiki is een vorm van handoplegging uit het Verre Oosten en betekent zoiets als „genezen met universele (goddelijke) kracht“. De Reiki-therapeut legt zijn handen op lichaamsdelen van de patiënt – voor elke ziekte een bepaald lichaamsdeel – en draagt zijn positieve energie op de patiënt over. Deze energie moet blokkades verwijderen, die pijn en ziekten kunnen veroorzaken. Reiki stroomt volgens de esoterische voorstellingen naar die plek, waar het het hardst nodig is. Omdat reiki „steeds door God“ geleid wordt, die alles van de persoon weet, kan de behandeling niet schadelijk zijn. Het vaste geloof in deze behandeling kan bewerken, dat een ziekte minder erg gevoeld wordt of door de werking van de psyche op het hormonale en immuunsysteem ook werkelijk verdwijnt.

Gezond en fit door een bezoek aan een kuuroord

Gezond en fit door een bezoek aan een kuuroord

Kuuroorden zijn baden met veel ontspanningsmogelijkheden voor elke leeftijd. Talrijke kuuroorden in...

De vakantieregio’s in Rijnland-Palts

De vakantieregio’s in Rijnland-Palts

Voor uw vakantie in Duitsland heeft Rijnland-Palts niet alleen prachtige natuur te bieden, maar ook...