Gastlandschaften Rheinland-Pfalz


Service

Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH
Löhrstraße 103-105
56068 Koblenz

Tel. +49 (0) 261/91520-0
Fax +49 (0) 261/91520-40
info@rijnland-palts.nl
www.rijnland-palts.nl

  • ServiceQualität-certificaat bij de QualitätsCoach
    ServiceQualität-certificaat (quality scheme) bij de QualitätsCoach

Kwaliteitskeurmerken in Rijnland-Palts

ServiceQualität Deutschland (quality scheme)

Rijnland-Palts is een van de 16 deelstaten die meedoen aan het initiatief ServiceQualität Deutschland (quality scheme in Duitsland). Het gelijknamige kwaliteitsbeheer is uitermate geschikt voor het mkb in de dienstensector en helpt bedrijven om hun diensten door te ontwikkelen en te verbeteren. Het gestandaardiseerde systeem bestaat uit drie niveaus die elkaar aanvullen. De bedrijven kunnen op niveau I, II of III worden ingedeeld. Deze certificering geldt drie jaar, waarna er een nieuwe certificering mogelijk is.

Bedrijven die gecertificeerd zijn door ServiceQualität Deutschland leveren een zeer goede service aan klanten en gasten. Vriendelijkheid, bijv. bij het arriveren in het hotel, hulpvaardigheid bij het plannen van uitstapjes of competent advies bij het kiezen van drankjes zijn slechts enkele punten die de ServiceQualität hoog in het vaandel heeft staan. Bovendien heeft het kwaliteitsbeheer ook doelstellingen die op het eerste gezicht helemaal niet zichtbaar zijn voor de klant, maar waarvan de effecten wel merkbaar zijn, zoals het verbeteren van interne processen binnen een bedrijf of de motivatie van de werknemers.

Naast het certificeringsproces voor bedrijven kunnen steden zich in hun geheel aansluiten bij ServiceQualität Deutschland en zich als “QualitätsStadt” laten certificeren.

Bett+Bike accommodaties

Accommodaties met fietsvriendelijke faciliteiten en service. 

Wanderbares Deutschland accommodaties

Accommodaties met wandelvriendelijke faciliteiten en service. Het Duitse wandelinstituut of de Duitse wandelbond coördineren wandelwegen en accommodaties.