Gastlandschaften Rheinland-Pfalz
 • Maare in de vulkanische Eifel
  Het Weinfelder Maar, een vulkanische zee, langs de Eifelsteig.
 • Burchten in Manderscheid
  Manderscheid in de Eifel staat bekend voor haar twee burchten en is geliefd bij wandelaars en fietsers.
 • Culinaire in de Eifel
  Uitstekend eten en drinken bij de gastheren in de Eifel.
 • Erbeskopf, de hoogste top van Rijnland-Palts
  De Erbeskopf is de hoogste top van Rijnland-Palts.
 • Wandelroute Saar-Hunsrück-Steig: Erbeskopf
  De Saar-Hunsrück-Steig aan de rand van Rijnland-Palts.
 • Idar-Oberstein
  Een kerk midden in de rotsen, hier bij Idar-Oberstein, het bekende stadje van de edelstenen.
 • Bad Kreuznach
  Een van de bekende plaatsen aan de Nahe is Bad Kreuznach.
 • Genieten van wijn aan de Nahe
  Tijdens een wijnproeverij bij de wijnboer komt u van alles over wijn te weten.
 • Maare in de vulkanische Eifel
  De Eifel is bekend voor haar vulkanische zeen.

Vulkanen, wijn en edelstenen in de Eifel en de Nahe

Route: van Daun in de Eifel, via St. Wendel en Kusel naar Bad Kreuznach

Verken de vulkanen in de fascinerende vulkanische Eifel en de streek rondom de Nahe, bekend om zijn edelstenen en heerlijke wijnen. Een optionele wandeling in de Eifel over de Eifelsteig of over de Saar-Hunsrück-Steig, een van de mooiste wandelroutes van Duitsland, behoort tot de mogelijkheden.

Dag 1: Het boeiende vulkaanlandschap van de Eifel

De laatste vulkaanuitbarsting in de Eifel was 10.000 jaar geleden en sporen van vulkanen in de Eifel zijn ook tegenwoordig nog te zien. U begint de dag in Daun en brengt een bezoekje aan de drie Maaren, vulkanische kratermeren, ook bekend als de ogen van de Eifel. Ook de koud watergeiser Wallender Born is een overblijfsel van borrelende vulkanen in de Eifel. Geniet tussen de middag van regionale lekkernijen in de idyllische molen in Üdersdorf. Vervolgens kunt u kiezen uit een wandeling over het Lieserwandelpad in de Eifel, een deel van de spectaculaire Eifelsteig, naar een prachtig panorama-uitzicht op burcht Manderscheid, die verrijst boven het Lieserdal (circa 4 uur) in de Eifel. Als u met de auto naar Manderscheid in de Eifel rijdt, dan mag een bezoekje aan het Maar Museum in de Eifel niet ontbreken. In het museum zijn onder andere een fossiel van een prehistorisch paard en de eerste gefossileerde luis ter wereld te zien, of maak een ritje met de Terranaut© simulator naar het binnenste van de aarde en zie hoe een maar ontstaat. Vanuit de Eifel eindigt u in de Hunsrück in een hotel in Kastellaun, een mooi stadje aan de voet van een indrukwekkend fort in de Hunsrück, vlakbij de Rijn en de Moezel.

Dag 2: Dagtochtje van Kastellaun naar Idar-Oberstein

Begin de dag met een bezoek aan de historische wijk en de middeleeuwse ruïne van burcht Kastellaun in de Hunsrück. Vervolg uw tocht over de Hunsrück route, door lage bergketens met mooie historische landschappen gevormd door de Kelten, Romeinen en Franken. Maak daarna een tussenstop in Morbach, een mooi dorpje met vakwerkhuizen en verschillende wandelroutes, inclusief de Saar-Hunsrück-Steig, gekozen tot de mooiste langeafstandsroute van Duitsland. Steek over naar de vlakbij gelegen Erbeskopf, de hoogste top van Rijnland-Palts. Geniet van een lunch in een klein restaurantje voordat u verder wandelt over de Hunolsteiner Klammtour een wandeltocht in de Hunsrück van ongeveer 3,5 uur. Voor gezinnen is een overnachting in het gezinsvriendelijke hotel in Horath een aanrader. Een andere mogelijkheid is om door te reizen naar Idar-Oberstein, de hoofdstad van de edelstenen van Duitsland, voor een bezoekje aan Duitse Edelsteenmuseum, waar de grootste collectie edelstenen ter wereld te vinden is.

Dag 3: Wijn en edelstenen in de streek rondom de Nahe

Begin uw tocht in St. Wendel in het Saarland en verken het historische oude centrum van St. Wendel en de Wendelinus-basiliek, die wordt beschouwd als het mooiste religieuze gebouw in het Saarland. Vervolg na de lunch uw tocht naar Bad-Kreuznach via Kusel, en het Musikantenland museum. Volg de Nahe-Wijnroute door de regio Nahe, bekend om zijn edelstenen en wijnen. De pinot noir en pinot gris zijn bijzondere schatten uit de streek rondom de Nahe. Bad Kreuznach aan de Nahe vormt de laatste stop van de dag. Bad Kreuznach is met zijn beroemde brughuizen, gebouwd op de pijlers van de oude brug over de rivier de Nahe, een architectonisch hoogtepunt. Besluit de dag met een wijnproeverij en een overnachting in Bad Kreuznach.

Vakantie in de Eifel

Vakantie in de Eifel

Een vakantie in de Eifel biedt dichte bossen en ongerepte dalen met burchten en kastelen.

Vakantie aan de Nahe: wellness, wijnfeesten en edelstenen

Vakantie aan de Nahe: wellness, wijnfeesten en edelstenen

Uw vakantie staat voor wellness, wijnfeesten of edelstenen, bijvoorbeeld in Idar-Oberstein.

Vakantie in de Hunsrück: wandelen en fietsen met de familie in de natuur

Vakantie in de Hunsrück: wandelen en fietsen met de familie in de natuur

Tussen de Rijn, Moezel, Saar en Nahe ligt de Hunsrück. Van Mettlach tot Trier, in het...