Gastlandschaften Rheinland-Pfalz
 • Mainz "Great Wine Capital"
  Mainz word ook wel "Great Wine Capital" genoemd.
 • Wijngaarden bij Deidesheim in de Palts
  De wijnbergen in de Palts zijn vlakker dan langs de rivieren en u kunt van prachtig zicht genieten.
 • Wijngaarden: "Kleine Kalmit"
  Wijnbergen langs de "Kleine Kalmit" in de Palts.
 • St. Martin in de Palts
  St. Martin is een typisch plaatsje in de Palts met vele wijnboeren, kleine restaurants en smalle straatjes.
 • Villa Ludwigshöhe
  Boven de plaats Edenkoben staat de Villa Ludwigshöhe.
 • Burcht Landeck
  Wat een zicht over de wijnbergen tot Burg Landeck.
 • Genieten van wijn in de Palts
  De Romeinen brachten meer dan 2000 jaar geleden de wijnbouw naar Rijnland-Palts.

Rijn-Hessen, Mainz, de"Great Wine Capital" en de Palts

Route: van de wijngebieden in Rijn-Hessen naar de Elzas via de Deutsche Weinstraße

Verken het groene en veelzijdige Rijn-Hessen en de Palts, bekend om zijn mediterrane klimaat, gastvrijheid en de uitstekende sekt en wijn. Stap tussendoor op de fiets en volg een van de vele fietsroutes of neem wandel een wandelroute met keurmerk in de Palts.

Dag 1: Mainz, lekker begin in Duitslands "Great Wine Capital"

Mainz ligt in Rijn-Hessen, het grootste wijngebied van Duitsland en bekend om zijn kwaliteitswijnen. Het is geen toeval dat Mainz werd uitgeroepen tot “Great Wine Capital”. Begin met een wandeling en wijnrondleiding in en om Mainz en het historische centrum, bekend om zijn Romeinse geschiedenis en knusse straatjes. In de middag rijdt u van Rijn-Hessen door naar de Palts, het meest zuidelijke en gevarieerde wijngebied waar u heerlijk kunt wandelen. Reis in zuidelijke richting via de Deutsche Weinstraße naar Bad Dürkheim, terwijl u onderweg geniet van de wijngaarden. Bezienswaardigheden in Bad Dürkheim zijn de abdij van Limburg, de kasteelruïne Hardenburg en het grootste wijnvat ter wereld. 

Vervolg de reis naar wijndorpje Deidesheim in de Palts en geniet van een diner in het Deidesheimer Hof, waar voormalig bondskanselier Helmut Kohl vaak officiële gasten als Margaret Thatcher en Michail Gorbatsjov mee naar toe nam. Deidesheim maakt deel uit van Cittaslow, een vereniging voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving goed scoren. De kerstmarkt van Deidesheim of de wijnfeesten in Deidesheim zijn erg gezellig! 

Dag 2: Wijn proeven aan de Duitse Wijnroute in de Palts

Begin de dag met een wandeling in Neustadt an der Weinstraße in de Palts naar kasteel Hambach. Het Hambacher Schloss staat sinds het Hambacher Fest in 1832 bekend als de “bakermat van de Duitse democratie”. Maak een tussenstop in wijndorpje Sankt Martin in de Palts en wandel voor een lunch met wijn in de wirwar van straatjes in het centrum, gevolgd door een bezoek aan Villa Ludwigshöhe in Edenkoben, het zomerverblijf van koning Lodewijk I van Beieren. U vervolgt uw route naar Venningen in de Palts en wandelt over het wijnazijn landgoed Doktorenhof. Overal in de Palts langs de route zijn bij gerenommeerde wijnboeren uitstekende wijnen uit de Palts verkrijgbaar. De Duitse Wijnroute in de Palts wordt omzoomd door ontelbare pittoreske wijndorpen waar u een hotel kunt vinden. Door hun rode zandstenen stadspoorten stralen ze een mediterrane sfeer uit. 

Dag 3: Annweiler en Bad Bergzabern in de Palts

Ga op weg naar Annweiler in de Palts en wandel naar de imposante burcht Trifels met imponerende verdedigingsmuren uit de tijdperken van de dynastieën Hohenstaufen en Salian. Koning Richard I Leeuwenhart werd hier in 1194 gevangen genomen. Vervolg de route naar Leinsweiler, waar het landschap een mediterrane uitstraling heeft en uitnodigende wijndorpjes in een glooiend heuvellandschap u uit nodigen om te wandelen. Via Klingenmünster (kasteel Landeck) door naar Bad Bergzabern, een wellness resort met hypermoderne wellnessfaciliteiten en diverse mogelijkheden voor een overheerlijke lunch. ’s Middags kunt u kiezen uit een fiets- of wandeltocht door de omgeving, een bezoek brengen aan de Duitse Wijnpoort of verder naar de Elzas of de Vogezen in Frankrijk. U slaapt in een hotel in van de plaatsjes langs de route.

Wijnregio's in Rijnland-Palts

Wijnregio's in Rijnland-Palts

Waaruit puur genieten bestaat? Uit edel vocht, lekker eten en met zorg gemaakte kunst, uit wijn,...

Vakantie in de Palts: wijnfeesten en het grootste bos van Duitsland

Vakantie in de Palts: wijnfeesten en het grootste bos van Duitsland

Als u vakantie houdt in de Pfalz is het weer en het klimaat u goed gezind.