Gastlandschaften Rheinland-Pfalz
 • Westerwald
  Door de Westerwald op historische routes met geschiedenis.
 • Birkenhof Branderij Westerwald
  Breng een bezoek aan Branderij Birkenhof tijdens uw trip op de legendarische tocht.
 • Bad Ems aan de Lahn
  De moeite waard voor een pauze en om een wandeling te maken - Bad Ems aan de Lahn.
 • Het Deutsche Eck in Koblenz
  Zeker een van de meest bekende plekken in Koblenz - het Deutsche Eck, waar Rijn en Moezel samenkomen.
 • Burcht Katz en de Loreley rots
  Buiten Europa bekend is de Loreley rots aan de Rijn bij Burcht Katz.
 • Mainz
  In het midden van Mainz, de hoofdstad van de provincie Rijnland-Palts staat de Dom.
 • Worms aan de Romantische Rijn
  Worms aan de Romantische Rijn is een klein studentenstadje omgeven van natuur.
 • Worms aan de Rijn
  De promenade langs de Rijn nodigt uit tot een wandeling.

Legendarische tocht langs de Rijn

Route: van het Westerwald en het Lahndal naar Koblenz, vervolgens langs de Rijn naar Bad Dürkheim

Ontdek langs de Rijn de vele kastelen en de wijn. Maak een tocht door het Westerwald, het Lahntal en het UNESCO Werelderfgoed, het bovenste Midden-Rijndal. Ontdek de culinaire heerlijkheden aan de Rijn en de geweldige historische architectuur langs de Rijn in het grootste wijngebied van Duitsland, Rijn-Hessen.

Dag 1: Westerwald, Lahndal, Koblenz en de romantische kastelen langs de Rijn

De tocht begint in de prachtige natuur van het Westerwald en het Lahntal. Maak een excursie naar branderij Birkenhof in het Westerwald, waar u onder andere whisky, likeur en “Basaltfeuer”, een lokale specialiteit die geflambeerd wordt uitgeserveerd, kunt proeven. Bewonder de bijna 800 jaar oude kathedraal in Limburg, direct gelegen aan de oevers van de rivier de Lahn. De reis gaat verder door het romantische Lahntal, door het stadje Nassau en één van de meest geliefde bestemmingen van tsaar Alexander II, Bad Ems, naar de mooie stad Koblenz met hoogtepunten als het “Deutsche Eck” en fort Ehrenbreitstein, van waar u een prachtig uitzicht heeft over de Rijn en de stad. U vervolgt uw route langs de Rijn naar kasteel Marksburg nabij Braubach, een indrukwekkend fort met een fantastische ligging bovenop een rotsachtig klif. Dit is het enige kasteel op een bergtop in de regio Midden-Rijn dat nog in originele staat verkeert. U sluit de dag in Boppard aan de Rijn in een plaatselijk restaurant onder het genot van een hapje en een drankje.

Dag 2: Boottocht naar de legendarische Loreley

In Boppard mag u het Romeinse fort niet missen en ga van hieruit verder naar St. Goar, waar u kunt genieten van een gedenkwaardige boottocht op de Rijn op een schip van de rederij Bingen-Rüdesheimer of Köln-Düsseldorfer. De eerste stop is kasteel Rheinfels, een van de grootste kasteelruïnes langs de Rijn. Dan verder naar St. Goarshausen aan de Rijn, bekend van de Loreley. Eén van de hoogtepunten van deze tocht langs de Rijn– een bezoekje aan het legendarische Loreley dal, waar op de bergtoppen indrukwekkende kastelen verrijzen. Op de top van de Loreley heuvel is een bezoekerscentrum te vinden waar u meer te weten komt over de wereldberoemde legende van de Loreley. De volgende stop is het bezienswaardige kasteel Pfalzgrafenstein vlakbij Kaub, een klein kasteel uit de 14e eeuw dat middenin de Rijn werd gebouwd. Beeindig de dag en in het knusse stadje Rüdesheim aan de Rijn.

Dag 3: Mainz en Worms en de Rijn

Start de dag met een rondleiding met gids door Rüdesheim aan de Rijn met zijn vakwerkhuizen en wijnproeverijen direct bij de wijnboer. Voor de derde dag zijn er diverse mogelijkheden. Begin met een uitstapje naar Mainz in Rijn-Hessen, de Duitse “Great Wine Capital” en de hoofdstad van de deelstaat Rijnland-Palts. Mainz staat vol met historische overblijfselen, maak een tour langs de barokke kerken en liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan Worms met zijn smalle en kronkelende middeleeuwse straatjes. Worms is ook bekend als de stad van de Nibelungensage. Bezoek het Nibelungen Museum en de oude kathedraal van Worms. De derde mogelijkheid is een uitstapje naar het zuiden naar het charmante Speyer aan de Rijn voor een tocht door de oude wijk en de kathedraal in Speyer, de grootste nog intact gebleven Romaanse kerk ter wereld en UNESCO Werelderfgoed. Rond de dag af met een gezellige avond en boek een hotel in Mainz, Worms of Speyer.

Vakantie aan de Romantische Rijn: waar burchten, wijn en de Rheinsteig lokken

Vakantie aan de Romantische Rijn: waar burchten, wijn en de Rheinsteig lokken

Een vakantie in het Rijndal is net een sprookje, met ontoegankelijke rotsen, wijngaarden op steile...

UNESCO-Werelderfgoedlocaties

UNESCO-Werelderfgoedlocaties

Rijnland-Palts is niet alleen bijzonder, maar ook uniek. Het telt maar liefst vier...

De RheinBurgenWeg: Wandelen over prachtige wandelpaden

De RheinBurgenWeg: Wandelen over prachtige wandelpaden

Wandelen over de wandelroute RheinBurgenWeg is wandelen langs de linkerkant van de Rijn over een...