Gastlandschaften Rheinland-Pfalz
 • Nürburgring racecircuit
  De Nürburgring is het motorracecircircuit in Rijnland-Palts.
 • Nürburgring racecircuit
  De Nürburgring is 90 jaar oud maar nog geen beetje moe.
 • Nürburgring racecircuit
  De Nürburgring is bekend en geliefd ook buiten Duitsland.
 • Nürburgring racecircuit
  Vele jaren was het thuis van de formule 1: de Nürburgring.

De Nürburgring en de Nordschleife, motorsport in de Eifel

De Nürburgring, met zijn Nordschleife, is een motorsportcircuit in de Eifel dat niet alleen tradities hoog in het vaandel heeft staan, maar tegelijkertijd ook een van de meest innovatieve circuits ter wereld is. “Groene hel” zeggen de fans van de Nürburgring in de Eifel vol eerbied, want ze weten dat de Nürburgring en de Nordschleife uniek zijn. Naast het grandprix-circuit baant de legendarische Nordschleife (het noordelijke deel van het circuit) zich kronkelend een weg door de heuvels van de Eifel. Ongeveer twee miljoen mensen bezoeken de Nürburgring en de Nordschleife in de Eifel elk jaar voor de meer dan 100 races en 200 andere evenementen als DTM, 24-uursrace, Rock am Ring en de truck- en oldtimerraces.

De Nürburgring - recreatie- en businesscentrum

De Nürburgring in de Eifel staat ook voor backstage-tours, coureurtraining, offroad-tochten en toeristenritten over de Nordschleife. De ontwikkeling van de Nürburgring in de Eifel tot een recreatie- en businesscentrum, dat het hele jaar geopend is, is een van de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van het circuit sinds de aanleg van de Nordschleife in 1927 en de uitbreiding met de Grand-Prix-baan in 1984. De Nürburgring biedt weersonafhankelijke accommodaties voor presentaties en evenementen, een ruim aanbod voor fans en toeristen en hotels in de nabije omgeving van het circuit in de Eifel.

Attractiepark bij de Nürburgring

Het nieuwe attractiepark aan de Nürburgring Ring°werk biedt bijzonder veel vermaak voor grote én kleine motorsportfans. Het is een spannende symbiose tussen een museum en een science-center rondom thema’s als de mythe van de Nürburgring, de Nordschleife, motorsport en mobiliteit en de Eifel. Hier voelt iedereen zich een coureur. Met een 4D-film over de 24-uurs race, een interactieve attractie met experimenten, talrijke simulators, een spannend multimediatheater en een historische tentoonstelling over de Nürburgring in de Eifel. De Boulevard met shops van toonaangevende auto- en accessoiremerken, het Welcome-Center met artikelen voor fans, de toeristen informatie en de Indoor-Arena completeren het recreatieve aanbod. Een tweede businesshotel, het Eifel dorp "Grüne Hölle", waar veel dinnershows worden gegeven, en het vakantiedorp in het nabijgelegen Drees verrijken het horeca-aanbod rondom de Nürburgring.

De Nürburgring en de Eifel – snelheid en vulkanen

De schilderachtige Eifel met een rijke schakering aan vulkanen, bossen en meren of bijvoorbeeld de wintersportgebieden in Nürburg en Jammelshof vormt samen met het aanbod langs de Nürburgring een combinatie die nergens anders te vinden is. Als u het aandurft een ‘toeristenrit’ te maken op de Nordschleife, giert de adrenaline door uw lijf terwijl u 20 kilometer lang door de groene heuvels van de Eifel scheurt. Gevormd door vulkanen, gekroond met burchten, doorsneden door beekdalen, rijk aan bossen en weiden zover het oog reikt - dat is de Eifel, de regio rondom de Nürburgring.

Meer informatie: www.nuerburgring.de

Vakantie in de Eifel

Vakantie in de Eifel

Een vakantie in de Eifel biedt dichte bossen en ongerepte dalen met burchten en kastelen.

Zien en doen in Rijnland-Palts

Zien en doen in Rijnland-Palts

Ontdek wat er in Rijnland-Palts allemaal te beleven valt.